Sport Centar

Pandža nije siguran u nastup Amerikanca: Ulog je ogroman, svi žele među četiri najbolje ekipe

Košarkaši OKK Slobode i sarajevskog Sparsa večeras u dvorani Mejdan u Tuzli odlučuju o pobjedniku sistema A i plasmanu na završnicu Kupa "Mirza Delibašić".

Pandža nije siguran u nastup Amerikanca: Ulog je ogroman, svi žele među četiri najbolje ekipe

Košarkaši OKK Slobode i sarajevskog Sparsa večeras u dvorani Mejdan u Tuzli odlučuju o pobjedniku sistema A i plasmanu na završnicu Kupa “Mirza Delibašić”.

Već se zna da će na završnom turniru (16. i 17. februara) iz RS-a nastupiti prošlogodišnji pobjednik Igokea iz Aleksandrovca i Mladost iz Mrkonjić Grada, dok o učesniku s područja Hercegovine odlučuju Široki i Zrinjski.

Trener OKK Slobode Josip Pandža kaže da u ovom natjecanju svoje želje ima i njegova ekipa.

Ulog je zaista veliki, jer svi žele među četiri najbolje ekipe u ovom natjecanju. Mi smo prošle subote u Sarajevu igrali sa Sparsom, nastupili smo rasterećeno i bili smo blizu uspjeha. Pokazali smo da s njima možemo igrati – kaže Pandža u razgovoru za Fenu.

Da su se neki mlađi igrači, dodaje, pokazali u boljem svjetlu, možda bi iz dvorane na Grbavici izašli zadovoljniji. Večeras je prilika za popravni ispit, mada Spars u ovoj godini još nije poražen.

Moramo biti čvršći, a večeras nam itekako treba podrška publike. Mada neki igrači nisu potpuno ozdravili, ipak je povoljnija situacija, pa se nadam da ćemo ovoga puta biti – ističe trener Tuzlaka.

Nije izvjesno da će nastupiti novi igrač, Amerikanac Gregg Thondique, koji je došao iz Francuske.

Iskusan je, jer je, osim u Francuskoj, igrao je u prvim ligama Njemačke, Belgije i Slovenije. Ozbiljan je igrač i trebamo takvog, a njemu treba vremena da se uklopi u ekipu. Nisam siguran da će večeras nastupiti, mada klupska administracija sve čini da dobije „papire” – zaključio je Pandža.

Prema informacijama iz Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla, ukoliko dokument iz francuskog Aubenas Basketa, odakle dolazi Thondique, u Tuzli stigne do 18 sati, američki košarkaš moći će nastupiti za novi klub.

Utakmica OKK Sloboda – Spars igra se večeras od 19.30 sati.

josip pandzaokkslobodaokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI