Sport Centar

Pandža: Kad smo se spremali za EURO, nikome nismo bili zanimljivi, sada je kontra

Pandža: Kad smo se spremali za EURO, nikome nismo bili zanimljivi, sada je kontra

Prvo je predstavljen prvi veliki sponzor reprezentacije, a to je Securitas, a povodom toga prisutnim medijima se obratio predsjednik KSBiH, Aleksanda Furulija.

“Hvala sponzorima koji su prepoznali naše stalne pozive za pružanje podrške zlatnim momcima i što su im obezbijedili odlične uslove pred odlazak na SP u Španiju”, rekao  je Fulurija.

Direktor Securitasa, Mirsad Ćatić je reprezentaciji BiH poželio sve najbolje na SP u Španiji.

“Poruka mladim je da se svaki rad isplati. Došli smo na ideju da pomognemo. Ustanovili smo koliko su vam sredsta potrebna i omogućili vam da nas predstavljate na SP. Želim vam sve najbolje na SP i da ostvarite što bolji palsman”, bile su riječi predsjednika Securitasa.

Selektor Josp Pandža je istakao kako momci napreduju iz treninga u trening i ako se ostvari plasman u četvrtfinale, dalje je sve moguće.

“Hvala na razumijevanju. Nama je potreban mir i na nama je da održavamo praksu da održavamo press konfnerencije gdje ćemo biti dostupni da odradimo sve po propisima. Mir nam je neophodan za rad. Kad smo se spremali za Euro nikome nismo bili zanimljivi sada je kontra i meni ta euforija ne odgovara. Momci napreduju iz treninga u trening. Imamo problema sa povredma Čampare i Čerkezovića ostali se trude da ispoštuju sve. Nama je navjažniji napredak i zdravlje i da nekako dođemo do četvrtfinala i onda je svašta moguće. Igrači su karakterni i hrabri i ako bude zdravlja nadamo se dobrom rezultatu”, rekao je Pandža te dodao:

“Tražili smo jake utakmice za provjeru. Prvo 24. imamo utakmicu protiv Kaknja, zatim dva dana kasnije sa Turskom, potom idemo na turnir u Travnik, zatim nam dolazi Španija u 12. juna u Skenderiju i to će biti spektakl, ostale termine još tražimo. Čampara ima povredu stopala, muči ga desetak dana, na terapijama je i radi sve što treba da se što prije vrati. Čerkezović ima povredu koljena. Nadam se da ćemo s njim dvojicom za 15 dana imati maksimalan trening i 12 najboljih će otići na SP. Imali smo fantastičnu atmosferu i ona nam je pomogla da budemo što bolji. Rezultat se ne postiže slučajno, masa faktora je potrebno da se posloži i jedan od tog je atmosfera. Mi skupljamo informacije o protivnicima i do kraja juna ćemo imati sve potrebne informacije. Francusku najbolje poznajemo, ali moji pomoćnici rade dan i noć da skupe što više informacija o ostalim protivnicima. Nismo u stanju da prijetimo, ali mislim da imamo šta pokzati.”

Naš zlatni kadet Džanan Musa je rekao da će se momci potruditi da BiH predstave u što boljem svjetlu.

“Ne bih puno da pametujem, selektor je reko sve. Mi ćemo se potruditi da BiH predstavimo u što boljem svjetlu”, bile su riječi košarkaša Cedevite.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI