Sport Centar

Pamić: Utakmica sa Širokim nam nije prioritet, volio bih da smo u boljoj situaciji

Iako sve rade ne bi li prelomili loš ulazak u sezonu Prve lige FBiH, gabelski GOŠK još uvijek ne uspijeva preokrenuti negativne rezultate i navike usvojene još tokom priprema.

Pamić: Utakmica sa Širokim nam nije prioritet, volio bih da smo u boljoj situaciji

Iako sve rade ne bi li prelomili loš ulazak u sezonu Prve lige FBiH, gabelski GOŠK još uvijek ne uspijeva preokrenuti negativne rezultate i navike usvojene još tokom priprema.

Tako je bilo i protiv Posušja prošlog vikenda gdje su još jednom primili gol u uvodu utakmice pa se onda pokušavali vratiti, stići, preokrenuti… Jedan gol Luke Lučića u 7. minuti je ipak bio dovoljan gostima za remi u Gabeli (1:1) pošto je u 41. minuti Budimir Šarčević uspio izjednačiti.

Sve to je daleko od dovoljnog za iskazane ambicije GOŠK-a.

“Normalno da nismo sretni bez obzira što su Posušaci došli kao prvoplasirani. Motivacija je bila na visini, ali opet u ranoj fazi primamo gol, to je najveći problem. Ipak same pohvale trenera Denisa Ćorića pokazuju da smo bili dominantni, ali bez sportske sreće. Sreću međutim treba izazvati i to pokušavamo radom”, govori trener Igor Pamić u razgovoru za Dnevni.ba.

“Nije igračima lako u ovoj situaciji. Imamo problem sa realizacijom, ali dosta novih igrača je došlo kad i ja ili poslije, treba vremena da se postigne automatizam. To su razlozi zašto nismo dovoljno dobri u ovom trenutku. Pred nama je da radimo i razmišljamo o svakoj sljedećoj utakmici”.

A sljedeća je već danas (16 sati) u okviru šesnaestine finala Kupa BiH kad će GOŠK biti domaćin premijerligašu Širokom.

“Široki nam nije prioritet, moram priznati. Volio bih da smo u boljoj situaciji, ali moramo drukčije razmišljati. Cilj je odigrati dobru utakmicu, da dečki koji istrče daju sve od sebe, odigraju dobro i konačno bez pritiska. To su moje želje, ništa više”, rekao je Pamić.

Ipak ističe da je trenutno potpuno fokusiran samo na ovu utakmicu, dok će tek poslije nje misliti o onoj važnijoj – gostujućem duelu sa tešanjskim TOŠK-om u prvenstvu.

Iza njega je već pet utakmica na klupi Gabeljana, četiri u prvenstvu i jedna u Kupu.

“Definitivno imamo različita mišljenja o stanju ekipe, svako to vidi svojim očima. Na planu igre mi moramo nastaviti napredovati, individualno svako mora izvući najviše iz sebe, igrači moraju biti gladni gola, da im ne bude svejedno hoće li zabiti. Trebamo popraviti puno toga, igru u prostoru između linija, zadnju loptu. Siguran sam da možemo biti bolji. Ali je vrlo teško to postići odmah, momčad je u teškom psihološkom stanju. Najviše me smeta to što brzo primimo gol. Moramo to riješiti i što duže držati nulu da ne moramo uvijek loviti rezultat, nego da dobijemo osjećaj sigurnosti u igri”, zaključio je Igor Pamić.

GOŠK je prošle sezone ostvario uspjeh u Kupu BiH plasmanom u polufinale, što je bio najveći klupski rezultat u ovom takmičenju za dosadašnje egzistencije. Ipak nisu imali priliku proslaviti ovo samim sudjelovanjem u polufinalu jer je stigla pandemija korona virusa. Gabeljani su trebali igrati polufinale sa Zrinjskim. Sad su ponovno među 32 najbolje ekipa u Kupu, ali i za ovu fazu vrlo teškog protivnika.

igor pamicnk gošk gabelanksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI