Sport Centar

Özil progovorio o napadu: Seadova reakcija je bila hrabra, supruge su željele da se vratimo u Njemačku

Mesut Özil je prvi put progovorio o napadu na njega i Seada Kolašinaca, a sada je dao veliki intervju za The Athletic.

Özil progovorio o napadu: Seadova reakcija je bila hrabra, supruge su željele da se vratimo u Njemačku

Mesut Özil je prvi put progovorio o napadu na njega i Seada Kolašinaca, a sada je dao veliki intervju za The Athletic.

Lopovi su Kolašincu željeli uzeti sat, a u međuvremenu je automobilom naišao Özil sa suprugom. Reprezentativac BiH nije dao sat i želio je pobjeći u saigračevom automobilu.

“Kada smo vidjeli napadače, Kolašinac i ja smo se gledali 10-15 sekundi, mislili smo da možda žele fotografiju s nama ili tako nešto, što se inače događa. Ali, onda smo vidjeli da jedan drži oružje. Očito su vidjeli veliki automobil, a kako mi je Sead nešto davao, uočili su i njegov skupocjeni sat”, rekao je Özil, a zatim dodao:

“Rekli su mu da im da sat. Seadova je reakcija bila vrlo, vrlo hrabra, jer je napao jednog od napadača. Drugi je s mopedom stajao ispred moga automobila tako da nisam mogao voziti. Bio sam nedavno oženjen i jako uplašen za svoju suprugu. I za Seada. Nisam razmišljao o sebi. Bojao sam se da ne otvore ženina vrata. I pokušali su, ali sam preko sjedala uhvatio kvaku da ih zatvorim. Tada sam vidio šansu da pokrenem auto i pobjegnem. Vozio sam naprijed nazad i govorio Seadu da uskoči. Drugi je pokušao otvoriti njegova vrata, ali Sead ih je zatvorio i pobjegli smo”.

Nijemac nije imao mira ni kada se vratio treninzima, a opisao je i ostatak potjere..

“Prvo su nas počeli gađati ciglama razbacanima okolo, a potom su krenuli na mopedima za nama. Vozio sam brzo, ali stalno su se približavali. Pokušao sam ih blokirati, pobjeći, žena mi se jako uplašila. Srećom, policija ih je ubrzo uhašisla i rekla da su na sličan način pljačkali druge ljude u blizini”, rekao je fudbaler Arsenala, dodavši:

“Moja je supruga odmah željela da odemo, nije se osjećala sigurnom. Čak i kad bih izišao u dvorište s našim psima, govorila bi mi da uđem radije u kuću. I Seadova i moja supruga govorile su nam da se vratimo u Njemačku, barem dok se sve ne smiri, ali nikad nisam htio trajno napustiti London zbog toga. I kad sam se vratio treninzima, razmišljao sam o ženi, kako je sama u kući i nikad ne znaš što se može dogoditi”.

TABELA PREMIER LIGE

mesut ozilsead kolasinac
KOMENTARI

KOMENTARI