Sport Centar

Ozat: Ako ne dobijemo registraciju pisat ću Erdoganu, prema nama se ponašaju kao prema izbjeglicama

Čelik je bez sedam stranaca i trenera Umita Ozata, koji nisu bili registrirani za ovu utakmicu, poražen u 20. kolu BHT Premijer lige na svom terenu od mostarskog Zrinjskog s 0:2 (0:1).

Ozat: Ako ne dobijemo registraciju pisat ću Erdoganu, prema nama se ponašaju kao prema izbjeglicama

Čelik je bez sedam stranaca i trenera Umita Ozata, koji nisu bili registrirani za ovu utakmicu, poražen u 20. kolu BHT Premijer lige na svom terenu od mostarskog Zrinjskog s 0:2 (0:1).

Time je zenički tim ostao na predzadnjem, 11. mjestu na tablici sa samo 16 bodova, dok je Zrinjski, za kojeg su strijelci bili Nemanja Bilbija u sudijskom dodatku prvog pouvremena te Asim Zec u 83. minuti, sada četvrti, sa 34 boda.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović na pres-konferenciji nakon utakmice kazao je kako utakmica nije bila posebno kvalitetna, ali da ovakve pobjede u gostima “podižu” ekipu.  

Mislim da smo dobili na suhi kvalitet i angažman, koji je bio na visokom nivou, ali u ne baš kvalitetnoj utakmici. Domaćin je bio vrlo korektan, imali su i svoje prilike koje nisu iskoristili. Mi smo svoju prvu priliku iskoristili – kazao je Žižović, koji ne želi govoriti da su kandidati za prvo mjesto, ali da će im ova pobjeda puno značiti u nastavku.

Domaći trener Umit Ozat kazao je kako je utakmica imala dva lica, ali onaj ko je pobijedio uvijek je bolji i čestitao je gostima. Ozat je, nakon čestitke gostujućem treneru Žižoviću, tražio od Žiživoća da napusti presicu, što je on i učinio uz konstataciju da je “ovako nešto prvi put doživio”.

Protivnik je igrao sa “tri čovjeka više”. Ne znam koja će ocjena biti za sudije, ali protivničkom treneru ne želim da iskažem nepoštovanje. Želim da kažem nešto o nama – objasnio je Ozat zbog čega je tražio da gostujući trener napusti presicu.

Ja nisam došao radi novca, došao sam samo zbog dobrih odnosa sa predsjednikom. Došao sam da pomognem, ali vidim da u gradu ima nejasnoća i protivnika. Prema nama se ponašaju kao da smo došli iz Sirije. Mi se trudimo i želimo da uzmemo naknadu za taj trud – kazao je Ozat.

Dodao je da klub nema dugova za licencu, “nemamo nikakvih problema, ali nam ne daju licencu”.

Ne znam šta se traži. Vjerovatno žele da ova ekipa nema uspjeha. Ove sedmice, ako se to ne završi, mi nemamo razloga da budemo ovdje – kazao je Ozat, koji je istakao kako “nigdje u svijetu sudija ne bi ovako sudio za domaću ekipu”.

On smatra kako je već neko odlučio ko će ispasti, ali da se oni nemaju namjeru predati, bez obzira na opstrukcije.

Neka se niko ne sekira, ova će ekipa osigurati opstanak. Bitno je samo da naši navijači ne izgube nadu. Ako ne dobijemo registraciju naredne sedmice, pisat ću predsjedniku Turske (Recep Tayyip Erdoğan op.a) i obavijestiti ga da se ovdje prema nama ponašaju kao prema izbjeglicama – kazao je Ozat, koji je istakao da ne bježe, da nisu na “crvenim potjernicama”, nego su samo došli da rade u Bosnu i Hercegovinu.

Ozat je najavio i da će, ako se ponovi slično suđenje protiv Čelika, “pisati i UEFA-i”.

Tabela Premijer lige

hskzrinjskimladen zizovicnkcelikumit ozat
KOMENTARI

KOMENTARI

Venom
Gost

Dobro dosao u bosansku stvarnost u kojoj sarajevo i sda odredjuju sve!

Sa2
Gost

Bolesnice jedan sta pises, sad su vam drugi krivi
Igraci vam nemaju plate ,nafatali ste Turke prodali klub posto posto . Neko uzeo pare I ispalio se. Zakon o strancima je takva za klubove. On je jedan seljak placeni, normalno da si stranac da mozda nisi bosanac? Nije ovo Turska !

Venom
Gost

Naravno da ces da branis svoje pitare. Nije vam ni ovo vijetnam pa ste digli noseve. Sebi sve sredjujete i samo na sebe gledate. Bosna bi prodisala kad ne bi bilo sarajeva

jaja
Gost

Nisi u Turskoj majmune!

wpDiscuz