Sport Centar

Ovog vikenda na Otoci 18. međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju”

Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva na Olimpijskom bazenu Otoka  u subotu i nedjelju, 30. i 31. marta, bit će održan 18. međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju 2019".

Ovog vikenda na Otoci 18. međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju”

Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva na Olimpijskom bazenu Otoka  u subotu i nedjelju, 30. i 31. marta, bit će održan 18. međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju 2019”.

Miting je certifikovan od Svjetske plivačke asocijacije – FINA za postizanje normi za svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Gwangjuu 2019.

Oba dana takmičenja počinju od 10, a završavaju u 20 sati.

Organizator Mitinga je Plivački klub Bosna, a ulogu suorganizatora preuzelo je JP Olimpijski bazen Otoka d.o.o. Sarajevo.

Pokrovitelj takmičenja je Gradska uprava Grada Sarajeva.

Miting “Sarajevu s ljubavlju 2019”.” predstavlja dio regionalnog sistema međunarodnih plivačkih takmičenja koja se pored Sarajeva još održavaju u Banjoj Luci i  Beogradu.

Prvi plivački miting u nizu je “Sarajevu s ljubavlju”, drugi je “11. april Grand Prix” u Beogradu u organizaciji PK “11. april” , treći i posljednji će biti organiziran u Banjoj Luci pod nazivom  “22. april” a u organizaciji istoimenog plivačkog kluba.

Zbog navedenog takmičenja, olimpijski (veliki) i rekreacioni (mali) bazen neće raditi za rekreativne korisnike u subotu i nedjelju, dok će teretana i sauna raditi bez izmjena u radnom vremenu, saopćeno je iz JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o.

sarajevu s ljubavlju
KOMENTARI

KOMENTARI