Sport Centar

Otvoreno pismo Zvijezde 09: Neke sudije su našim igračima saopštile da se ne trebaju boriti

Fudbalski klub Zvijezda 09 iz Etno-sela Stanišići uputio je otvoreno pismo Komitetu za suđenje i sudije NSBiH.

Otvoreno pismo Zvijezde 09: Neke sudije su našim igračima saopštile da se ne trebaju boriti

Fudbalski klub Zvijezda 09 iz Etno-sela Stanišići uputio je otvoreno pismo Komitetu za suđenje i sudije NSBiH.

Obraćanje bh. premijerligaša prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Duboko uvažavajući napore Fudbalskog saveza BiH da napravi pomak u domaćem šampionatu, prinuđeni smo upozoriti vas na negativne pojave lošeg suđenja u toku ovog šampionata, gdje je u nekoliko mečeva drastično oštećen naš klub.

Najdrastičniji primjer je meč 12. kola tekućeg šampionata FK Tuzla City“ – FK Zvijezda 09, gdje je naš klub oštećen na najgrublji način, jer golmanu protivničkog kluba nije dosuđena diciplinska mjera crvenog kartona u 4. minuti meča. Na tom meču je sudija Musa Mateo usmjerio tok meča, donio bodove protivniku, a FK Zvijezda 09 je na najgrublji način oštećena.

Smatramo da pojedine fudbalske sudije koji su do sada sudili neke mečeve našem klubu nisu povjereni zadatak odradili na nivou i nisu poštovali pravila fudbalske igre, a s tim u vezi vas najljubaznije molimo da kao sudijska organizacija i nadležni organ koji delegira sudije domaćeg šampionata u budučnosti ne određujete pojedine sudije na mečeve FK Zvijezda 09 jer smatramo da u takvim mečevima nećemo imati ravnopravan tretman. Koje su to sudije, već i sami znate jer cijela sportska javnost je bila svjedok iz vikenda u vikend na našim mečevima u proteklih 12. kola šampionata gdje su donosili odluka na štetu našeg kluba.

Ljubazno molimo da sudijska organizacija FS BiH iskoristi svoj uticaj i da pokrene istragu o tome da li Musa Mateo, ali i ostale sudije prave namjerne greške na štetu FK Zvijezda 09, jer su neki od njih u toku meča našim igračima saopštili da se ne trebaju boriti kada su već ispali iz lige i da je to odlučeno na “vrhu”. Pitamo se odakle nekome pravo da unaprijed odluči o tome ko napušta takmičenje, da kroji tabelu, a pitamo se ko je taj “vrh”?

Želimo samo ravnopravan tretman sa svim ostalim klubovima u takmičenju Premijer lige BIH, a posebno kada je u pitanju suđenje jer smo bez ikakve dileme najoštečeniji klub ove sezone.

Podsjećamo da mi sve naše obaveze prema FS BIH uredno izvršavamo, a s pravom se pitamo da li FS BIH i sudijska organizacija uzvraća nama na korektan način ili smo osuđeni da ispadnemo.

.FK Zvijezda 09 je uvijek bila dobar domaćin ali i dobar gost. Na našim mečevima nikad nije zabilježen ni najmanji incident. Sve naše protivnike i ostale goste smo dočekali kao najbolji domaćini, a na isti način i ispratili. Uvijek smo dostojno prestavljali naš klub ali više ne možemo i nećemo biti nijemi na negativnosti usmjerene protiv našeg kluba koje su postale sve izraženije.

FK Zvijezda 09 pruža ruku saradnje za sve koji žele dobro našem fudbalu i našem klubu, a želimo vam pomoći da odstranite one koji ruše autoritet fudbala naše zemlje ali i vaš autoritet kao i vas koji ih određujete na mečeve i ujedno edukujete i školujete. Ujedno želimo upozoriti da ćemo se boriti do zadnje minute da igramo Premijer ligu i da nećemo dozvoliti da nas neko nečasnim radnjama izbaci iz šampionata BIH. O svemu ćemo redovno obavještavati i sve medije u BiH.

S poštovanjem,
UO Zvijezde 09”.

PLBiH

zvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI