Sport Centar

Otvoreno pismo Teletovića: Pomozite sportistima da naprave rezultat, pa se onda slikajte

Amel Tuka je prvog dana mjeseca oktobra na Svjetskom prvenstvu u Dohi napravio veliki uspjeh, osvojivši srebrenu medalju u trci na 800 metara.

Otvoreno pismo Teletovića: Pomozite sportistima da naprave rezultat, pa se onda slikajte

Amel Tuka je prvog dana mjeseca oktobra na Svjetskom prvenstvu u Dohi napravio veliki uspjeh, osvojivši srebrenu medalju u trci na 800 metara.

Digao je tim uspjehom cijelu Bosnu i Hercegovinu na noge, te postao ponos nacije, a čestitke su stizale sa svih strana.

Stizale su i od onih koji mu nisu željeli pomoći kada je bio na svojim počecima u atletici, a sada su prvi poželjeli da se slikaju s njim te pokušaju uzeti djelić njegove slave.

Tim povodom se oglasio i naš legendarni košarkaš Mirza Teletović, aktuelni predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Njegovo otvoreno pismo prenosimo u cjelosti:

Amel Tuka je dokazao koliko voli Bosnu i Hercegovinu, bez da ga je sistem ikada podržao. Danas se svi žele slikati s njim, pa i ja, naravno, a već dugo smo prijatelji.

Znam kroz šta je prolazio, jer smo imali sličan put. Počeli smo u malim gradovima i sami sebi stvarali preduslove za velike rezultate.
Imali smo na tom putu više prepreka, nego onih koji su nam pomagali da uklonimo te prepreke. Rijetki su znali prepoznati, ali to nas nije omelo.
Vjerovali smo i vjerujemo u sebe i dan danas. Amelov put je možda i još teži, jer je individualac, ali je ipak uspio i donio nam ogromnu radost osvajanjem srebra.

Pitam se, koliko još među nama ima ovakvih ljudi, kojima je potrebno samo malo da bi nas obradovali nekom medaljom.


Jedna od “odabranih” je i Amina Kajtaz, sjajna mlada plivačica, s kojom se sada rijetki žele slikati, jer pobogu nema iza sebe medalju, a kako će je i imati kada joj sistem ne pomaže da svoj veliki talent, pretvori u vrhunski rezultat.


Amina je naša budućnost. Vlasnica je gotovo svih rekorda naše zemlje i sama se bori za svoje mjesto pod suncem, a sutra kada ako Bog da, osvoji medalju, svi oni koji su je danas odbili, kada im je tražila pomoć, htjet će sliku s njom, a rezultat će doći, vjerujte mi.


Sportisti su naši najveći ambasadori i Bosna i Hercegovina se treba ponositi svakim rezultatom, kojeg napravimo, jer nam je put do uspjeha itekako otežan.

Hvala rijetkima kompanijama, koji pomažu i prepoznaju trud, ali i dalje ih je malo, ali se nadam da će ih biti mnogo, mnogo više, jer mi imamo mnogo, mnogo više sportista koji mogu i žele, a potrebna im je pomoć sistema ili pojedinaca”, napisao je Teletović.

amel tukamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI