Sport Centar

Otvaranje Royal SPORT Jelly Lige srednjih škola KS za dječake i Adidas lige srednjih škola za djevojke

Otvaranje Royal SPORT Jelly Lige srednjih škola KS za dječake i Adidas lige srednjih škola za djevojke

U skladu sa svojom misijom podrške razvoju šire društvene zajednice farmacetska kompanija Bosnalijek je generalni pokrovitelj ovog značajnog takmičenja. Kao prijatelj sporta, posebno kada je riječ o djeci i omladini, aktivno učestvuje u njegovoj organizaciji.

– Podrška Bosnalijeka usmjerena je, ne samo ka područjima prevencije i očuvanja zdravlja, već i prema projektima koji unapređuju i stvaraju zdrave životne navike kod mladih ljudi – istakao je marketing menadžer Bosnalijeka Kenan Kekić. Prema njegovim rječima Liga srednjih škola Kantona Sarajevo, ove godine, nosi naziv Royal SPORT Jelly što označava nastavak saradnje URS Sport Centar i Bosnalijeka.

Osnovna svrha projekta Liga srednjih škola Kantona Sarajevo, kroz koji je prodefilovalo mnogo sadašnjih profesionalnih fudbalera, je stvaranje sportskog ambijenta za mlade u Kantonu Sarajevo. U ovaj projekat su uključene sve škole sa područja KS-a.

Pored Bosnalijeka kao generalnog pokrovitelja, Royal SPORT Jelly Liga srednjih škola KS se održava i uz pokroviteljstvo Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Sport Lifea i Adidasa.

Pred oko tri stotine dječaka i stotinu djevojčica je tri mjeseca uzbudljivog takmičenja. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu u malu dvoranu Skenderija i podrže mlade sportiste. Sve informacije, slike, izvještaje, najbolje strijelce i rezultate ćete svakodnevno moći pratiti na portalu www.scsport.ba u rubrici Liga srednjih škola.

mechelenterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI