Sport Centar

Otklonili posljednju prepreku za nastup u PLBiH: Olimpik postigao dogovor sa slovačkom Žilinom

Otklonili posljednju prepreku za nastup u PLBiH: Olimpik postigao dogovor sa slovačkom Žilinom

Olimpik novi je član Premijer lige BiH za narednu sezonu, a to je potvrđeno i krajem prošle sedmice, kada je Nogometni savez BiH dodijelio sarajevskom klubu licencu za nadolazeću premijerligašku sezonu.

Novi-stari član elitnog ranga bh. fudbala je u postupku licenciranja uspio riješiti višegodišnji problem, kako nam je potvrđeno iz Olimpika, u vidu međunarodnog spora slovačkog kluba MŠK Žilina u slučaju Admira Vladavića.

Naime, 2013. godine Vladavić je nakon mjesec dana boravka u Žilini napustio klub i prešao tada u redove tima sa Otoke. U međunarodnoj parnici Žilina je dokazala da on za to nije imao pravo, odnosno da je prekršio svoj ugovor samoinicijativno, a u skladu s FIFA propisima prvi sljedeći klub koji je s njim potpisao ugovor je proglašen djelomično krivim.

S obzirom na to da je Vladavić okončao svoju karijeru i više nije član fudbalskog Saveza i FIFA, obaveza plaćanja presuđenog iznosa i kamata u cijelosti je spala na Olimpik.

Višesedmični pregovori sa slovačkim klubom u proteklom periodu rezultirali su nagodbom, što je Olimpiku donijelo značajnu finansijsku uštedu, a u konačnici i licencu za domaće takmičenje. Riječ je o poprilično velikom iznosu za bh. prilike, koji bi rezultirao totalnoj blokadi gotovo svakog premijerligaša. Stoga su, bez sumnje, Vukovi napravili veliki posao.

Rješavanjem ovog spora Olimpik je tako otklonio sve prepreke za nastup u Premijer ligi BiH te se klub u potpunosti posvećuje formiranju igračkog kadra za novu sezonu.

fkolimpikzilina
KOMENTARI