Sport Centar

Osveta za poraz u prvom meču: Bh. futsaleri ubjedljivo slavili protiv Slovenije

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u dvorani Tri Lilije u Laškom Sloveniju sa 6:2 u drugom prijateljskom meču ovih selekcija.

Osveta za poraz u prvom meču: Bh. futsaleri ubjedljivo slavili protiv Slovenije

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u dvorani Tri Lilije u Laškom Sloveniju sa 6:2 u drugom prijateljskom meču ovih selekcija.

Bh. tim je već u prvoj minuti imao odličnu priliku kad je Anel Radmilović sa lijeve strane poslao loptu za Nermina Kahvedžića koji promašuje iz povoljne pozicije. U istoj minuti domaći tim dolazi do prednosti golom Žige Čeha.

Dobra dva pokušaja sa distance imao je Srđan Ivanković u šestoj minuti, ali je golman Slovenije Tjaž Lovrenčič oba puta dobro intervenisao.

Ivanković u sedmoj minuti odlično proigrava Sabahudina Petaka koji se sjajno snalazi ispred protivničkog gola i izjednačuje rezultat.

U 10. minuti Radmilović ponovo sa desne strane loptu šalje na šesterac za Kahvedžića koji je ovaj put precizan za prednost reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Minutu poslije Ivanković izlazi sam pred Lovrenčiča koji ponovo dobro interveniše. Radmilović u 15. minuti odlično šutira sa desetak metara, ali golman Slovenije je još jednom bio na visini zadatka.

U drugom poluvremenu je prvi zaprijetio Bilal Jelić u 23. minuti kad je izašao sam pred protivničkog golmana koji je odbranio njegov udarac iskosa sa desne strane.

Treći gol bh. tim postiže u 26. minuti. Josip Sesar je odlično prošao po desnoj strani i poslao loptu na drugu stativu za Srđana Ivankovića koji je precizan za 3:1.

Nermin Kahvedžić u 28. minuti presijeca jedno dodavanje reprezentativaca Slovenije pred protivničkim šestercom i postiže četvrti gol za Bosnu i Hercegovinu.

Domaći tim smanjuje prednost Bosne i Hercegovine na 2:4 u 31. minuti. Nejc Hozjan je sa desne strane poslao loptu u šesterac bh. tima, a Josip Sesar je skreće u vlastitu mrežu.

Marin Sesar u 33. minuti izvodi korner sa desne strane, a golman Slovenije nespretno interveniše i skreće loptu u mrežu za 5:2 u korist Bosne i Hercegovine.

Konačan rezultat 6:2 za našu selekciju postavio je Kahvedžić nakon dodavanja Jelića sa desne strane sedam sekundi prije završetka utakmice.

Za Bosnu i Hercegovinu su večeras nastupili: Andrijano Dujmović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Darko Milanović, Marin Sesar, Srđan Ivanković, Davor Arnautović, Sabahudin Petak, Josip Sesar.

futsalfutsal reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI