Sport Centar

Oštar odgovor NK Čelik: Naš klub se ne vodi iz kafane, pružanje ruke ne znači i dogovor sa igračem

Oštar odgovor NK Čelik: Naš klub se ne vodi iz kafane, pružanje ruke ne znači i dogovor sa igračem

Nogometni klub Čelik Zenica oglasio se saopštenjem kako bi otkrio istinu u vezi izjave Emira Jusića. Tekst saopštenja prenosimo u cijelosti.

“NK Čelik se osjeća dužnim da demantuje izjave fudbalera Emira Jusića koje su objavljenje na nekim portalima.

Naime, Emir Jusić je upoznat, kao i Fenan Salčinović koji je prisustvovao razgovoru, da osobe sa kojim razgovara nemaju pravo odlučivanja u klubu i da mogu samo prenijeti informacije šefu stručnog štaba Hasanu Özeru koji je u tom momentu boravio u Istanbulu. Emir Jusić je nakon toga izjavio da je postigao dogovor sa NK “Čelik”, kao i teške kvalifikacije da klub vodi “ulica” i “ljudi iz kafane”, što nije tačno jer zadnju riječ je dao novi šef stručnog štaba Hasan Özer koji ga nije želio u ekipi, kao ni Dženisa Huseinspahića koji je bio na pregovorima, ali koji nije potpisao ugovor sa NK “Čelik”.

NK “Čelik” je sa predsjednikom Olgunom uradio veliki posao i svaki problem koji je bio ispred nas je riješen. Naš Klub se ograđuje od bilo kakvih špekulacija i neće dozvoliti nikome da vrši pritisak i dovodi igrače za koje predsjednik Olgun Aydin i šef stručnog štaba Hasan Özer nisu dali odobrenje. Pružanje ruke koje spominje Emir Jusić je tradicionalni pozdrav u Bosni i Hercegovini i nije bio zaključivanje bilo kakvog dogovora.

NK “Čelik” poziva Tužilaštvo Ze-Do kantona da pozove Emira Jusića, da mu pokušaju pomoći i da ga saslušaju jer je u par navrata spomenuo da su ga u periodu prije ulaska investitora određena lica vozala u gepeku automobila prijeteći mu da tu određenu utakmicu ne odigra na nivou da bi Čelik izgubio. Upravi našeg Kluba je žao što je odnos sa Emirom Jusićem otišao u ovom smjeru i želi mu zdravlje i sreću u nastavku karijere”, poručeno je iz NK Čelik.

emir jusicnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI