Sport Centar

Osnivači su bivši bordo nogometaši: U Sarajevu predstavljen novi fudbalski klub

U krcatom amfiteatru Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu večeras je upriličena promocija novog kolektiva na sportskom bh. nebu - Fudbalskog kluba Baton.

Osnivači su bivši bordo nogometaši: U Sarajevu predstavljen novi fudbalski klub

U krcatom amfiteatru Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu večeras je upriličena promocija novog kolektiva na sportskom bh. nebu – Fudbalskog kluba Baton.

Klub je osnovala Škola fudbala Bambinosi, poznata po uspješnom radu sa omladinskim kategorijama. Počet će se takmičiti od najnižeg ranga takmičenja, Kantonalne lige Sarajevo, a konačni cilj u godinama što dolaze je, naravno, Premijer liga BiH.

Škola Bambinosi trenira sa mališanima do 15 godina, mnogi od njih pokazali su izuzetan nogometni talenat, stoga je logičan korak bio osnivanje kluba koji bi se takmičio na seniorskom nivou.

“Pošto ove godine imamo prvu generaciju koja je došla do te starosne granice, odlučili smo preuzeti odgovornost i napraviti klub kako bi mogli nastaviti sa treninzima i za starije kategorije, uključujući i prvi tim”, ističe predsjednik Bambinosa Elmir Behlulović, inače bivši nogometaš Sarajeva.

Trener Fudbalskog kluba Baton bit će Amir Misimović Šifto, a igrački kadar se neće crpiti samo iz vlastite škole.

“Naša namjera je dati priliku mladim igračima koji su željni igre i uspjeha i koji imaju velike ambicije. Selektirat ćemo najbolje iz BiH i pokušati obezbijediti uslove da mogu napredovati. Također, nećemo se rukovoditi onom krilaticom da je važno učestvovati. Naš moto je – igramo da pobijedimo”, kaže predsjednik FK Baton Muamer Dalipagić, također nekadašnji član bordo kluba.

Promociju novoosnovanog fudbalskog kolektiva uveličale su večeras svojim prisustvom brojne legende sarajevskog i bh. nogometa, kao i druge poznate ličnosti.

elmir behlulovicskola fudbala bambinosi
KOMENTARI

KOMENTARI