Sport Centar

Osmorici igrača Zrinjskog ugovori ističu krajem mjeseca, klub čeka odluku o prvenstvu

Odluka o nastavku Premijer lige trebala se znati još jučer, ali rokovi su pomjereni. Klubovi su još na čekanju.

Osmorici igrača Zrinjskog ugovori ističu krajem mjeseca, klub čeka odluku o prvenstvu

Odluka o nastavku Premijer lige trebala se znati još jučer, ali rokovi su pomjereni. Klubovi su još na čekanju.

Jedan od problema koji muči sve premijerligaše su ugovori koji krajem maja ističu brojnim igračima. Tako je i u “hercegovačkoj trojci” – Zrinjski, Široki, Velež.

No, UEFA je klubovima u slučaju nastavka prvenstva dozvolila potpisivanje produženja ugovora na dva mjeseca kako bi uspjeli s kompletnim kadrom završiti prvenstvo, ali i kako bi igrači nakon toga bili slobodni što je bilo i predviđeno po isteku sezone.

“Imamo nekolicinu igrača kojima ovih dana ističu ugovori. Stvar je dogovora s tim igračima. UEFA je dala smjernice da se može potpisati produženje na dva mjeseca, to jeste do kraja prvenstva”, kaže za hercegovina.info sportski direktor Širokog Brijega Dalibor Šilić te dodaje:

“Hoće li se prvenstvo nastaviti pitanje je za milijun dolara. Znam samo kako bi mi bili možda i najoštećeniji ukoliko se prvenstvo ne nastavi, s obzirom na to da Europu možemo izboriti na oba fronta. Strpljivo čekamo odluku”, kazao je Šilić za hercegovina.info.

U Zrinjskom 31. maja ugovor ističe čak osmorici igrača.

“Osam igrača ima ugovor s našim klubom do kraja ovog mjeseca, točnije do 31. svibnja. To su Soldo, Stojkić, Gojković, Rustemović, Čirjak, Rugašević, Šovšić i Čurjurić. Sve je još neizvjesno budući da se još ne zna što će biti s prvenstvom. Nezahvalno je u ovom trenutku reći kakve ćemo dogovore postići s ovim igračima budući da smo svi u iščekivanju odluke nadležnih, koja će prema nekim nadanjima biti u srijedu”, rekao je za isti portal Mario Pandža, glasnogovornik HŠK Zrinjski.

U Veležu ugovor ističe trojici igrača, ali direktor kluba Džemil Šoše nije zabrinut.

“Imamo trojicu igrača kojima izlazi ugovor, a to su Manev, Čatić i Bihorac. UEFA je dala mogućnost produženja ugovora do kraja sezone ukoliko se dogovorimo s igračima. S dogovorom nećemo imati problema. U Veležu ostaju svi ukoliko se prvenstvo nastavi. Ostaje žal za Fajićem, ali što je tu je”, kazao je za hercegovina.info Džemil Šoše direktor FK Velež.

dalibor silicdzemil sosefkvelezhskzrinjskimario pandzanksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI