Sport Centar

Osmanović: Plasman BiH na EP za nas je zadatak više, treba riješiti pravni status Rukometnog saveza

Ministar Civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović čestitao je rukometnoj reprezentaciji BiH historijski uspjeh i plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, poručivši kako je selekcija pokazala da je uspjeh ostvarljiv uprkos brojnim preprekama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osmanović: Plasman BiH na EP za nas je zadatak više, treba riješiti pravni status Rukometnog saveza

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović čestitao je rukometnoj reprezentaciji BiH historijski uspjeh i plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, poručivši kako je selekcija pokazala da je uspjeh ostvarljiv uprkos brojnim preprekama, prenosi Anadolu Agency (AA).

“S velikim zadovoljstvom smo dočekali informaciju o historijskom uspjehu i plasmanu na Evropsko rukometno prvenstvo reprezentacije Bosne i Hercegovine, koje će se održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj 2020. godine. Naša selekcija je prvi put osigurala plasman na Evropsko prvenstvo i ovim povodom čestitamo igračima, članovima uprave, stručnom štabu i naravno navijačima. U više nego teškim uslovima za rad Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, naša najbolja selekcija je pokazala da se može ostvariti uspjeh bez obzira na sve prepreke sa kojima su se susretali u toku kvalifikacija, a koje uglavnom nisu bile sportske prirode. Jednostavno je bilo dovoljno da reprezentativci Bosne i Hercegovine vjeruju u ono što rade, te da vjeruju u svoj kvalitet i rezultat nije izostao”, naveo je Osmanović.

Državni ministar civilnih poslova je istakao važnost rješavanja pravnog statusa Rukometnog saveza BiH.

“Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine i dalje stoji pri tome da je neophodno u okviru aktuelnih zakonskih i podzakonskih akata riješiti pravni status Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. Uzmemo li u obzir da će na smotri najboljih evropskih reprezentacija između ostalih igrati: Njemačka, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Latvija, Mađarska, Danska, Rusija, Portugal, Francuska onda je plasman selekcije Bosne i Hercegovine zadatak više za sve nas da riješimo gore navedeno pitanje”, navodi se u sapštenju.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć, u okviru šestog kola druge faze kvalifikacija, savladala reprezentaciju Češke (23:24) i plasirala se na Evropsko prvenstvo 2020. Takmičenje se će održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj od 10. do 26. januara naredne godine.

adil osmanovicrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI