Sport Centar

Osmanović: Još ima puno da se igra, niti jedna prednost nije nedostižna

Fudbaleri Olimpika su nakon dana pauze nastavili sa pripremama za proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Osmanović: Još ima puno da se igra, niti jedna prednost nije nedostižna

Fudbaleri Olimpika su nakon dana pauze nastavili sa pripremama za proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Adnan Osmanović, kapiten Olimpika jesenas je bio najkorisniji fudbaler tima i jedan od onih koji su igrali kosntantno dobro tokom cijele jesni.

Kako sam kaže pripreme prolaze odlično i zadovoljan je onim što su on i njegovi saigrači pokazali tokom prve sedmice rada.

– Sve je u najboljem redu. Iako imamo malo problema sa vremenskim uslovima to ne ometa naš rad. Atmosfera u ekipi je vrlo dobra i to je svakako dodatni plus za sve nas. Sve napore podnosimo bez problema i nadam se da će tako ostati do kraja priprema i početka sezone, rekao nam je Osmanović na početku razgovora.

Tim je dodatno pojačan sa tri iskusna fudbalera.

– Svakako da su Zeba, Pandža i Handžić igrači koji će nam dati dodatni kvalitet u igri. Svi znaju koliko su kvalitetni igrači i svima će nam biti lakše igrati uz njih trojicu. Mislim da će nam oni podići kvalitet igre na viši nivo.

U ekipi je i nekoliko mladih igrača, koji su priključeni prvom timu.

– Svi smo mi nekada bili mladi igrači i znamo koliko nam je značilo da igramo sa seniorima. Na njima je da pokažu svoj kvalitet, a na nama iskusnijim da im pomognemo da se što prije adpatiraju i da svi zajedno krenemo u ostvarivanje ciljeva za proljetni dio.

Cilj je kaže nepromijenjen i siguran je da je prednost Veleža dostižna.

– Ponovit ću da je sve na nama. Želimo da se što bolje spremimo i da u proljetni dio uđemo koncentrisani i fokusirani sami na sebe. Puno ima još da se igra, 15 kola je na rasporedu, tako da niti jedna prednost nije nedostižna, rekao je na kraju razgovora kapiten tima sa Otoke.

adnan osmanovicfkolimpik
KOMENTARI

KOMENTARI