Sport Centar

Osmanagić: Đoković ponovo dolazi u Visoko, stvorilo se prijateljstvo koje će se produbljivati

U intervjuu za srbijanski Telegraf Semir Osmanagić, arheolog i osnivač Fondacije "Arheološki park — Bosanska piramida Sunca", otkrio je da prvi teniser svijeta Novak Đoković ponovo dolazi u Visoko.

Osmanagić: Đoković ponovo dolazi u Visoko, stvorilo se prijateljstvo koje će se produbljivati

U intervjuu za srbijanski Telegraf Semir Osmanagić, arheolog i osnivač Fondacije “Arheološki park — Bosanska piramida Sunca”, otkrio je da prvi teniser svijeta Novak Đoković ponovo dolazi u Visoko.

“Novak je bio ljubazan da me pozove na Serbian Open i došao sam da mu dam podršku. Čeka ga naporna sezona, ali vjerujem da će ponoviti one rezultate od ranije. Vidjet ću se i sa njegovom porodicom, kao i sa nekim još teniserima. Ali, ja uvijek koristim priliku kad sam u Srbiji da obiđem neke lokalitete. Prošlog mjeseca sam išao na Rtanj, a ovoga puta idem u Vršac da vidim čuvene vršačke krugove. Novak je dolazio dva puta u Visoko. Prvi put 15. jula i to posle preležane korone, sa roditeljima. Obišli smo nekoliko lokacija i bosansku piramidu Sunca, Mjeseca, tunele Ravne 2, tunele Ravne 3, park Ravne dva. Jako dobro se osjećao, potpuno je zaboravio koronu i sve što se dešavalo prethodnih nedjelja”, kazao je Osmanagić.

Prisjetio se prethodnih posjeta.

“Drugi put je došao polovinom oktobra poslije finala Roland Garrosa kada je izgubio od Nadala. U nedjelju je igrao meč, u ponedjeljak je bio već u Visokom. Ponovo je za jedan dan uspio da prebrodi i zaboravi taj poraz na Roland Garrosu i oporavi se za nova iskušenja, a kao što znamo u januaru je već osvojio Australian Open. On će ponovo doći u maju u Visoko i ovo vam je ekskluzivna informacija, samo da vidimo u kom terminu. Ali, važnije od svega je da se stvorilo jedno prijateljstvo i samo će se produbljivati. On daje podršku ovome što radimo, jer razumije, a mi dajemo njemu za ono što on radi na terenu”, otkrio je Semir Osmanagić.

novak djokovicsemir osmanagic
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz