Sport Centar

Osim: Protiv Borca igrali smo bez garda; Veselinović: U gostima nam namjerno ne zalijevaju teren

Povodom utakmice 13. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Mladosti koja se igra u subotu od 18 sati na Grbavici, u Plavom salonu održana je press-konferencija sarajevskog kluba.

Osim: Protiv Borca igrali smo bez garda; Veselinović: U gostima nam namjerno ne zalijevaju teren

Povodom utakmice 13. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Mladosti koja se igra u subotu od 18 sati na Grbavici, u Plavom salonu održana je press-konferencija sarajevskog kluba.

Prisutnim predstavnicima medija obratili su se šef struke, Amar Osim i prvotimac Mladen Veselinović.

Tokom reprezentativne pauze Plavi su odigrali kontrolne utakmice sa Bosnom iz Kalesije i Hajdukom iz Orašja, a Osim je zadovoljan urađenim u tom periodu.

“Malo smo posjetili domovinu našu i igrali utakmice s klubovima s kojim dugo nisam igrali. Prošlo je sve ok, upoznali neke dijelove države, vidjeli da imamo navijača i tamo. Vratili se bez povreda i mislim da možemo reći kako smo pravilno iskoristili ovu pauzu.

Strateg Željezničara najavio je promjene u sastavu u odnosu na tim koji je poražen u prošlom kolu u Banjoj Luci protiv Borca 3:0.

“Nećemo igrati s timom iz Banja Luke. Takmičenje traje 33. kola, oa digrano je 12 i ne bih taj poraz trebao biti razlog za korjenite promjene. To je sto posto tako“, rekao je Osim, dodavši:

“Što se Mladosti tiče, igrali smo prije 16 dana i teško je očekivati da će utakmica proći onako bezazleno kao u Kupu. Igrali smo s nekom ekipom koja je bila eksperimentalna. Čisto sumnjam da će ta utakmica biti tako lagana po nas. Oni sada svaku utakmicu doživljavaju kao posljednju šansu da se izvuku. Propustili su priliku protiv Veleža, ovdje nemaju neki pritisak. Igraš protiv ekipe koja je bolja i imaju priliku da rasterećeni nešto urade.”

Na pitanje novinara, kako bi se pripremio za utakmicu da je trener Mladosti DK, Osim je kazao:

“Lako im je pripremiti utakmicu i to je odlična početna pozicija. Igraš protiv ekipe koja ti je prošli put dala šest komada, neće biti isti igrači na terenu, svaka utakmica nosi svoju priču… Oni znaju da su ove godine u ligi jako male razlike i da često detalji odlučuju. Ako dobro startaš, mozeš pobijediti. Vjerujem da će pokušati da nas rane na početku i da uzmu ono po što su došli. Mislim da mogu ostati u ligi. Tri boda im bježi ovaj ispred, jako je rano još o tome pričati. Npr. za Zvijezdu je drugačija situacija. Imaju tri boda. Mladost ima priliku da se bori.”

Upravo su rano primljeni golovi boljka Plavih u dosadašnjem dijelu sezone.

“Nismo sretni s tom činjenicom da u ranim fazama utakmice primamo golove. Dovoljno je to velik uzorak da mozemo pričati o problemu, a dovoljno mali da pričamo o nekom pehu. Uspjevali smo se vraćati sve do prošle utakmice. Taj problem imamo vani, ne kući. Da sam im rekao igrajte bunker ne bismo primili gol, ali ima li smisla igrati bunker u Banjoj Luci. Ipak smo bolja ekipa, sve smo igrali.. Ušli smo bez garda i dobili po nosu.”

Prvotimac tima sa Grbavice Mladen Veselinović govorio je o oscilacijama u igri Želje, ali i o svojoj formi.

“Sigurno da to nikom nije u cilju. Bitan je kontinuitet. Nama odgovara teren na Grbavici, imamo brže igrače, a kada odemo negdje u goste ljudi namjerno neće da zaliju teren i treba se tome prilagoditi. To je najveći problem, ali moramo se tome prilagoditi“, istakao je krilni fudbaler, dodavši:

“Mi smo i ovdje i protiv Borca i Slobode bili bolji i zaslužili smo trijumf. Potrefi se utakmica kao u Mostaru gdje loše krenu 3-4 igrača i onda se svi uhvatimo u taj koštac.”

Nadovezao se na Osimovu priču da rano primljeni golovi poremete ekipu.

“Za svaku se utakmicu posebno pripremamo. Ja se fokusiram na sebe i ne planiram nešto unaprijed. Ne može se situacija predvidjeti na terenu. Naravno da je nama sutra teže. Mi imamo šta izgubiti, oni ne. Svi se žele pokazati na Grbavici. Najbolji teren, najbolja publika… Ne želimo da nam se opet dešava to da primamo gol rano, pa da se čupamo.”

Također, novi sponzor Željezničara je domaća IT kompanija IMTEC sa kojom je potpisan ugovor, a koja će u narednom periodu kreirati softver koji će navijačima Plavih omogućiti online kupovinu ulaznica.

Tabela Premijer lige

Raspored 13. kola Premijer lige

amar osimfkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI