Sport Centar

Osim: Pokušali smo slijediti logiku, nismo danas igrali sa levatima

Amar Osim je na press-konferenciji prokomentarisao derbi između Željezničara i Borca (2:1).

Osim: Pokušali smo slijediti logiku, nismo danas igrali sa levatima

Amar Osim je na press-konferenciji prokomentarisao derbi između Željezničara i Borca (2:1).

Strateg Plavih je istakao:

Prilično nesadržajno prvo poluvrijeme gdje su se ekipe neutralisale, što taktikom, što uzajamnim respektom. Nije lako igrati protiv ekipe koja je prva na tabeli, koja ima opasne pojedince i koja ima dobrog trenera. Bili smo oprezni i do posljednjih deset minuta prvog dijela se nije ništa dešavalo. Kada je izašao mali Lukić, bez da potcjenjujem Kajkuta, mi smo od tada počeli da stišćemo, da je ostalo još pet minuta zabili bismo vjerovatno gol. U drugom dijelu smo dali gol, imali smo osjećaj da utakmica ide u našem smjeru, neuobičajena greška igrača koji ne pravi takve greške i oni su dali gol. Oni su dali gol iz prve prave akcije, ali smo dobro reagovali. Nismo imali agresivnosti da damo treći gol, oni su prijetili do kraja, imao je Vranješ situaciju glavom, ali recimo da je jedan razlike ok za nas danas. Pokazali smo više, vodili smo dvaput, rezultat je ok. Teška utakmica, puno energije smo izgubili, teško vrijeme, obje ekipe su bile mrljave. Dosta su iscijeđeni igrači, nisu imali energiju”, kazao je Osim te dao komentar i za postavu koju je poslao na teren od prve minute:

“Nismo improvizovali, svjesno smo se na jedne igrače odlučili, a za druge nismo. Većina trenera to radi. Pokušaš igrati. Nije isto igrati sa Borcem i sa Jedinstvom iz Žeravice. Sedam igrača protiv Veleža koji su igrali, igrali su i danas. Pokušali smo slijediti logiku, nismo igrali sa levatima, znajući da možda imamo bolje rezerve nego oni i da bi to mogli iskoristiti. Uvedeš Veselinovića i Lendrića, imaš Bekrića, imaš još jednog špica, dva krila, mogli smo se nadati da bi to moglo odlučiti. Nije improvizovan sastav, to je poenta. Zec nije tu, nije spreman. Erić ima temperaturu, ne trenira treći dan. Imamo drugog golmana, plaćamo ga. Slab je na ispucavanju, ima neke druge stvari koje nisu loše”, kazao je Osim.

Ocijenio je i igranje na terenu Grbavice:

“Treniraš godinu i po dana, dovedi medvjede naučit će, a ne igrači. Na ovom terenu nije lako igrati. Lopta je prebrza. Naši su otprilike uhvatili to. Pretpostavljam da će za godinu biti bolje. Imamo više rješenja i više opcija, pa to izgleda bolje”.

amar osimfkboracfkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI