Sport Centar

Osim otkrio čime je zadovoljan nakon Zorye: Okosnicu ekipe imamo, stopere smo morali promijeniti

Željezničar je u okviru posljednje pripremne utakmice u Turskoj poražen od Zorye sa 4:0, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

Osim otkrio čime je zadovoljan nakon Zorye: Okosnicu ekipe imamo, stopere smo morali promijeniti

Željezničar je u okviru posljednje pripremne utakmice u Turskoj poražen od Zorye sa 4:0, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

“Odlična provjera za nas da vidimo kako se fudbal može igrati. Imali smo super dobar taktički trening jer smo se skoro čitavu utakmicu morali braniti, igrači su morali sami naći rješenja u igri. U drugom poluvremenu su to uspjeli. Uspjeli smo ih zatvoriti i čak se nekoliko puta primaći, mogli smo i go dati. Razlika je ogromna, na svakoj poziciji su brži od nas i u startu su u prednosti. Druga stvar je što mi znamo da nećemo sa ovakvom ekipom igrati u prvenstvu. Dobra je stvar što je većina igrača izdržala 90 minuta bez da padnu fizički”, kazao je Amar Osim dodavši komentar o igračkom kadru:

“Imamo to što imamo, imat ćemo sličnu ekipu, kompoziciju i stil igre koji smo imali u prvom dijelu sezone. Okosnica ekipe je tu, stopere smo morali promijeniti. Mislim da kad se osvježimo, kad dođemo u situaciju da igramo s ekipama koje su bliže nama da imamo šta ponuditi. Ovo je danas bila ekstremno jaka provjera, jako je bitno da smo se kvalitetno istrčali. Zadovoljni smo s te strane, opet nije lijepo izgubiti bez obzira što je protivnik jak. Neke golove smo mogli spriječiti, al okej, te golove pripisujem vanserijskom kvalitetu protivnika koji je radio stvari na koje nismo navikli”, rekao je Osim.

Ekipa Željezničar u utorak se vraća u Sarajevo, a u subotu će odigrati prijateljski susret sa Zrinjskim.

PREMIJER LIGA

amar osimfkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

solomon
Gost
Ja nebi izlazio pred kamere vec bi pod hladan tus a njima nebi dao u kuhiju.Pa covjece u dvije tekme primismo deset komada i to je tebi normalno,nedo bog da smo igrali sa nekom jos malo jacom ekipom pa bio bi rukometni rezultat..Olimpija je uvela prvi tim u drugome poluvremenu i trpala nas kako je htjela,bruka i sramota.Jos nesto taj Lendric i njih deset lendrica odu vani a jos brze se kuci vrate eto kakve su zvijezde ali su zvijezde ovdje kod nas fuj.Zasto placamo te skaute nesposobne koji neznaju svoj posao da rade.Tolike godine navijam za ovaj klub i… Čitaj više »
Maks
Gost

Dragi Solomone, pa ko bolan da dođe? Šta da mu ponudimo? Pa jesi li ti svjestan da je ovo najslabija liga u Evropi? Sport je nažalost uvijek bio lice države.

wpDiscuz