Sport Centar

Osim objasnio razlog jeftinijih ulaznica i dotakao se Nikolića: Mladost sada bolje poznajemo

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana pres konferencija na kojoj je najavljen duel Željezničara i Mladosti Doboj-Kakanj u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Osim objasnio razlog jeftinijih ulaznica i dotakao se Nikolića: Mladost sada bolje poznajemo

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana pres konferencija na kojoj je najavljen duel Željezničara i Mladosti Doboj-Kakanj u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio trener Plavih Amar Osim koji je najavio predstojeći duel protiv Mladosti, a nakon njega i iskusni defanzivac Srđan Stanić. Osim je istakao da očekuje pozitivan rezultat

“Definitivno, gledajući raspored, očekujemo da ćemo nakon ovog meča imat bolji situaciju. Konkurenti nam igraju u gostima, a mi kući. Trebali bi ući opuštenije po meni. U zadnjih nekoliko sedmica smo u grču. U nedjelju bismo trebali imati priliku da se odvojimo i mogli bi nešto opuštenije ući u meč”, ističe Osim koji je potom najavio ekipu Mladosti.

“Tad su bili ispred nas na tabeli a mi smo dobili teškom mukom. Imali smo skoro 30 udaraca na gol, nije bilo jednostavno. Imali su i crveni karton, ali to je sastavni dio igre. Mi smo nakon te utakmice nastavili dobro, a oni su pali. Bili su na plus jedan u odnosu na nas, a sada su na minus sedam. Ali, definitivno su nezgodna ekipa”, dodaje trener Plavih.

“Pa svi manje-više daju golove lakše nego Željo. Mi ne primamo puno golova. To je tu negdje, bit će opet gadno. Sada se malo bolje znamo u odnosu na tu utakmicu”.

Trener Željezničara je objasnio i situaciju sa Stevom Nikolićem koji neko vrijeme trenira sa fudbalerima ovog tima.

“Stevo je zamolio da trenira s nama jer stanuje tu i dijete mu ide ovdje u školu.. Ne vjerujem da će se priključiti ekipi u nekom prelaznom roku”, ističe trener Plavih koji je prokomentarisao i smanjenje cijena ulaznica.

“Negdje je to i moja inicijativa bila. Malo je publike na stadionima, vlada neka apatija, a mi imamo cijenu karata koja nije opravdana. Šta mi to nudimo publici da imamo karte 8 maraka, 10… Da mi igramo nešto specijalno… Nije bilo sklada u onome što pružaš i tražiš od publike. Na takav način smo se pokušali približiti navijačima, ne mogu im prirediti striptiz da bih ih doveo. To je moja logika bila. Trebala bi tobiti praksa do kraja sezone pošto imamo još samo jednu utakmicu”, dodaje Osim.

“Zec trčkara, Pavića boli taban. Bolje da se strpi još dva tri-dana i da bude spreman do kraja sezone”.

Prvotimac Plavih Srđan Stanić je najavio ovaj duel za koji smatra da neće biti lagan.

“U Gabeli smo imali priliku da napravimo iskorak i to nismo napravili. Opet smo, ipak, došli na nivo da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Konkurenti igraju u gostima, ako se poklope rezultati to samo može biti motiv da budemo bolji u nedjelju. Publika je protiv Širokog prepoznala neke dobre momente u utakmici. Ako na terenu opet pokažemo želju publika će to prepoznat i opet nas podržati”.

“Stres je od igrača do igrača. Na mene to ne utječe, na neke sigurno da. Dosta igrača je uhavtilo formu u posljednjih nekoliko utakmica. Nadam se da neće biti problema”, ističe Stanić i dotiče se prozivki sa tribina:

“Ne pogađa me to. Navikao sam na to i ranije, a sve to prestaje s dobrim rezultatima. Ako do njih dođe. sigurno će prestati s tim”.

TABELA

PAROVI 30. KOLA

amar osimfkmladostdkfkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI