Sport Centar

Osim: Nikad se neću odreći svog novca, čisti smo prema svima, a nismo dobili licencu

Trener Željezničara Amar Osim, u razgovoru za Klix.ba, govorio je o licenci koju Plavi nisu dobili za nastup u Evropi, ali i još mnogo drugih tema.

Osim: Nikad se neću odreći svog novca, čisti smo prema svima, a nismo dobili licencu

Trener Željezničara Amar Osim, u razgovoru za Klix.ba, govorio je o licenci koju Plavi nisu dobili za nastup u Evropi, ali i još mnogo drugih tema.

Osim je govorio o dugu koji Željezničar snosi prema njemu, te je istakao da ga se neće odreći jer je to obaveza prema njegovoj porodici. Ipak, to ga ne sputava da sa svojim klubom pokuša napraviti što bolje rezultate.

“Možda neko misli ako ja treniram klub, odreći ću se svog novca. Neću nikada. Imam obavezu prema djeci svojoj i prema svojoj karijeri, gdje sam nešto radio i zaradio novac, a onda ga izvadio iz džepa i donio u klub. Imam dva sina i porodicu te neću reći da odustajem od tog novca. Ne vidim da je iko ikad rekao da će se odreći toliko novca, a bilo je puno bogatijih ljudi od mene i svi su uredno svoj dug vratili. Sad je problem što Amar hoće svoj novac da vrati. Da, vratit će ih. Borit će se rukama i nogama da ih vrati. Jer ih je Amar i dao”, rekao je Osim u razgovoru za Klix.ba.

Između ostalog, trener Plavih je istakao da ne mora nužno biti ogromna katastrofa jedna godina izbivanja iz Evrope, ali da, svakako, nije zadovoljan time.

“Na terenu smo ostvarili licencu, a onda smo čekali odluku Drugostepene komisije za licenciranje. Nadali smo se jer smo, što je važno, sve kriterije ispunili, sve smo isplatili. Čisti smo prema svima, a nismo je dobili zbog nekih tehničkih stvari. Sve smo isplatili, izvršili sve obaveze, te smo od svih klubova bili najčišći jer najviše plaćamo doprinosa, najčišće i sve prijavljujemo, što nije dobra varijanta, očigledno. Po infrastrukturi smo ispred ostalih, imamo najnoviji stadion. Čelik ima bolji, ali ne ide u Evropu, a i na terenu smo to dokazali i izborili. Ne mora nužno biti tolika katastrofa što nećemo igrati u evropskim takmičenjima”.

TABELA PREMIJER LIGE

amar osimfkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

Nikic
Gost

Njegov pogani otac nas je prodavao za 100 njemackih maraka i izbacio nas u drugu ligu.
On nas je opljackao do gole koze, pa kad je SIPA I Savez trebali da reaguju, on je pobjegao na ”godisnji” a isti taj prljavi otac je sve zataskao sa savezom.
Sad nas ta ljigava familija tuzila i uzela nam zadnjih 600 000KM i ponovo tuze i traze 400 000 kamata.

V.T.Ž
Gost

Živio nam Osim dragi💪 😉

izvjesno je
Gost

Amar Osim, grobar FK Željezničar.

Emir Dobrača
Gost

Nikić & Izvjesno je…
Vidim, dobro ste informisani?! Napušite nam se kurčine…

wpDiscuz