Sport Centar

Osim: Ne znam da li ćemo osvojiti titulu, ali smo bolji, Borac znači mnogo za ovu ligu

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana pres konferencija povodom prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i susreta između Željezničara i Borca.

Osim: Ne znam da li ćemo osvojiti titulu, ali smo bolji, Borac znači mnogo za ovu ligu
FOTO: fkzeljeznicar.ba

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana pres konferencija povodom prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i susreta između Željezničara i Borca.

Na pitanje koliko je ovaj Željo jači i koliko se može očekivati u prvoj utakmici, Osim je odgovorio:

“Ne mora biti mjerilo prva utakmica. Mislim da smo jači ako ništa iz razloga što smo duže na okupu. Nismo ni izgubili previše igrača i računamo da ćemo se drugačije ponašati sa šest mjeseci više rada, ali ni to ne mora značiti”.

Trener Željezničara potom se osvrnuo na prvu utakmicu u novoj sezoni BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Borca.

“Prva utakmica je neugodna bez obzira na protivnika, a nama dolazi tim iz druge lige. Lakše je njima bilo pratiti nas, nego nama njih. Promijenili su nekoliko igrača. Doveli nekoliko iskusnih i platili ih, što pokazuje njihovu snagu”, rekao je Osim, dodavši:

“Borac puno znači za ovu ligu i ona je puno kvalitetnija nego bez njih. Kako će se ti igrači uklopiti, to ni oni ne znaju, ali imaju priliku da se pokažu. Bit će neugodan protivnik, a mi ne znamo na čemu smo. Neke utakmice su napete, borili smo se za titule, ispali su sticajem okolnosti, isto kao mi sad što smo ostali bez Evrope”.

Osim se osvrnuo i na mlade igrače i Abubakaru Salifuu, fudbaleru iz Gane koji je na probi.

“On je trebao doći na početku priprema, ali smo imali probleme oko dozvola… Nismo to tada riješili i tek je prije nekoliko dana dobio vizu. Bit će tu sedam dana i vidjećemo. Ima dobre preporuke, bivši trener ga dobro zna i vjerujemo mu, ali će on sam pokazati da li vrijedi”, rekao je trener Plavih, dodavši:

“Ne vjerujem da ćemo ove mlade sutra gurnuti u vatru, ali blizu su ekipe. Ne bi ih dovodili da ne mislimo tako. Rano je još uvijek da ih gurnemo u vatru”.

Strateg tima sa Grbavice istakao je da će se Željezničar boriti za neki trofej.

“Iskreno ne bih bio tu da ne mislim da se možemo boriti za nešto. Ko god da je tu mora biti svjestan da Željo mora da se bori za nešto. Da li ćemo uzeti titulu, ne znam, ali smo se popravili. Doveli smo igrače koji nam mogu donijeti novi dimenziju, uz dobar start to može dobro izgledati. Prošle sezone nam je sve u kontru išlo. Vjerujem da se sa svima možemo nositi”, rekao je Osim.

Bilo je govora i o Mehmedu Alispahiću i Erminu Zecu.

“Prošli su pripreme kako treba i digli su nivo forme. Alispahić je definitivno u prvom planu. Zec se povrijedio prije nekoliko dana i ne znam hoće li biti u sastavu za sutra. Imamo još jedan trening i konsultacije s doktorom, pa ćemo vidjeti”, kazao je Osim.

Govorio je i o novim klubovima u ovoj sezoni, te Mladosti koju je napustilo dosta fudbalera.

“Svi su sličnog mišljenja da će liga biti interesantnija, ako ništa zbog njenog sastava. To joj daje snagu koju prošle sezone nije imala. Mladost ima dovoljno dobre finansije, a dovoljno malo pritiska da ne moraju nekom odgovarati. Napravili su to što su napravili”, rekao je Osim, koji je upitan da li će fudbaleri koji su napustili Mladost podleći pritisku u novim sredinama:

“Ne bojim se za Guzinu, jer me baš briga za Guzinu. Ne bojim se za Boju, znamo o njemu dovoljno i imamo jasnu sliku kakav je to mentalni sklop. Naravno, ne postoje garancije. Oni kad se opredijele da nekog igrača guraju, mogu ga gurati do kraja, jer neće ispasti iz lige. Željo nema tu komociju. Zavidim im u neku ruku”.

Na pres konferenciji prisutnim novinarima obratio se i Bojo.

“Od prvog poziva koji sam dobio, osjetio sam da je to to. Taj debi će mi značiti puno. Borac je doveo prava pojačanja, ali bodovi ostaju na Grbavici”, istakao je Bojo, te je dodao:

“Od prvog dana sam svjestan da u svakoj utakmici sada idemo na pobjedu. Spreman sam za te zadatke”.

TABELA PREMIJER LIGE

amar osimfkboracfkzeljeznicarpetar bojopremijer liga
KOMENTARI

KOMENTARI

Leko
Gost

Nećete je osvojiti, ona je rezervisana za Sarajevo !!!

A. O
Gost

Znači leko rezervisana za F. K. Poljoprivreda🙃

Leko
Gost

Puca vas ljubomora i to dobro 😉🇱🇻💪

1921
Gost

Leko što ste osvajali osvajali ste vi ste smradovi koji će najgoru sezonu imati

wpDiscuz