Sport Centar

Nisu otišli na pripreme sa Željom: Ramoviću ostavljene dvije opcije, Zec može ići i bez obeštećenja

Fudbaleri Željezničara u jutarnjim satima otputovali su na pripreme u Međugorje gdje će boraviti do 30. januara, a među putnicima nije bilo dvojice ofanzivaca - Asima Zeca i Sinana Ramovića.

Nisu otišli na pripreme sa Željom: Ramoviću ostavljene dvije opcije, Zec može ići i bez obeštećenja
FOTO: Armin Herić, www.fkz.ba

Fudbaleri Željezničara u jutarnjim satima otputovali su na pripreme u Međugorje gdje će boraviti do 30. januara, a među putnicima nije bilo dvojice ofanzivaca – Asima Zeca i Sinana Ramovića.

I dok se za Zeca znalo da nije u planovima Amara Osima za nastavak sezone, pomalo iznenađujuća odluka je da šef Plavih ne računa ni na Ramovića. Razlog je činjenica da 27-godišnjaku ističe ugovor na kraju sezone, a koji još uvijek nije produžen.

Zbog toga je Osim donio ne baš jednostavnu odluku da izostavi sjajnog fudbalera sa spiska putnika i jasno mu je stavio do znanja da neće igrati u nastavku sezone ukoliko ne produži saradnju sa Plavima. Ipak, istovremeno je ostavio mogućnost da Ramović može napustiti Grbavicu u januaru, ali samo uz adekvatno obeštećenje, što bi vjerovatno bila najbolja solucija za obje strane.

Što se tiče mlađeg Zeca, on je slobodan da promijeni sredinu, čak i bez obeštećenja i definitivno je završena njegova epizoda na Grbavici.

Željezničar će igrati tri pripremne utakmice u sportskom centru Circle, prvu već u utorak protiv mostarskog Veleža.

FK Željezničar

asim zecfkzeljeznicarsinan ramovic
KOMENTARI

KOMENTARI

East side
Gost

E kada te takva ekipa šute onda si baš nula

A. O
Gost

Kad ne izvadiš na vrijeme kurac iz pičke. Rodi se degenerik ko ti. Majku ti lavorsku jebem.

wpDiscuz