Sport Centar

Osim: Mbappe je brži od mog psa, a Veselinovića neće niko toliko platiti samo zato što je lijep

Fudbaleri Željezničara sutra igraju utakmicu drugog kola Premijer lige BiH, na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja (17.30 sati).

Osim: Mbappe je brži od mog psa, a Veselinovića neće niko toliko platiti samo zato što je lijep

Fudbaleri Željezničara sutra igraju utakmicu drugog kola Premijer lige BiH, na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja (17.30 sati).

Tim povodom danas su se predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Plavih Amar Osim i prvotimac Mladen Veselinović.

“Najmanje ćemo dvojicu promijeniti u odnosu na prošlu utakmicu, jer ne igraju Bogičević i Bojo. Ermin Zec ima problemčića, koji nisu do kraja razjašnjeni. Malo je do sada igrao. Mi smo sretni kada on igra. Sipović se vraća, a ima nekoliko igrača koji mogu zamijeniti Boju. Ne mora značiti da ćemo igrati na isti način, tako da ne znam ko će ga zamijeniti”, istakao je Osim na otvaranju press-konferencije upriličene na Grbavici.

Potom je u svom stilu govorio o fizičkoj spremi ekipe, odnosno činjenici da bh. ekipe generalno nisu na nivou evropskih timova po tom pitanju.

“Nekada smo mogli igrati 90 minuta, ali to je nekad bilo. Ne znam hoćemo li moći to napraviti od ove ekipe. Zaboravite da će naše ekipe biti spremne kao ekipe iz Evrope. Stvar je u materijalu. Veselinović naprimjer nikada neće moći englesku Premier ligu igrati. Ne može trčati dovoljno i slično. Neće ga niko platiti što je lijep i što ima lijepe zube. Igrači koji se toliko plaćaju su zvijeri. Naprimjer, Mbappe je brži od mog psa”.

O eventualnim novim pojačanjima je rekao:

“Ne možemo dovoditi neke igrače iz inostranstva koje je neko otpisao jer je loš. Dobri igrači nikada neće igrati u našoj ligi za ove pare. Ne vidim kako bi mogli zadržati dobre igrače”.

Potom je riječ uzeo Veselinović:

“Mladost je sigurno kvalitetna ekipa. Ne mogu obećati da ću preuzeti odgovornost da postignem pogodak. Mogu obećati raditi za ekipu. Pokušat ću da dam sve što najbolje znam. Trebali smo i mogli da riješimo utakmicu protiv Borca. Imali smo prilika. Da smo mi bili na mjestu Borca, neke stvari bi ušle u gol. Mi smo pehovi. Ne razmišljam o mogućoj nervozi koja bi se mogla uvući u slučaju kiksa protiv Mladosti.”

Zatim je Osim nastavio izlaganje, govoreći o Zrinjskom i Sarajevu i da li se može steći neka prednost nad njima s obzirom da igraju u Evropi.

“Zrinjskom će protiv nas peta utakmica u sezoni. Bit ćemo u nekoj prednosti što se fizičke spreme tiče. Nadam se da ćemo to moći iskoristiti. Ne vidim da mi možemo steći neku značajnu prednost, jedino da igraju u Evropi duže, ali sumnjam u to. I Sarajevo kad bi igralo play-off to bi bilo osam kola. Kad bi išli dalje, onda bi to bilo zanimljivo”.

DRUGO KOLO PLBiH

amar osimfkmladostdkfkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

Oj Safete Sajo Sarajlijo
Gost

Nisi smješan,šega si.

Horde zla Crkvice
Gost

Mrš u Zenicu!!!

UDM
Gost

KAKAV JE OVO DEBIIIIIIIL!!!!!! HAHAHAHHAHAHAAHAH

Nek_komsiji_crkne_krava
Gost

Bravo Amare. Sve sto si rekao je tacno. Nije mi samo jasno kako ovi novinari is SC izvrcu rijeci i sta je Amar rekao. Dobro poslusajte videozapis pa onda pisite i nemojte dodavati ono sto nije receno.

F. K. Sarajevo
Gost

Govna brate, Horde su govna.

wpDiscuz