Sport Centar

Osim: Desetkovani smo već mjesec dana, na klupi imamo dva “invalida” i tri golmana

Velež je jučer još jednom razočarao svoje navijače i remizirao s Igmanom u Gabeli 1:1.

Osim: Desetkovani smo već mjesec dana, na klupi imamo dva “invalida” i tri golmana

Velež je jučer još jednom razočarao svoje navijače i remizirao s Igmanom u Gabeli 1:1.

Na konferenciji za medije nakon utakmice javnoti se obratio trener Rođenih Amar Osim.

“Očekivano teška utakmice i zbog vremena, a i zbog protivnika koji je došao totalno rasterećen nakon pobjede nad Sarajevom. Nedostatak svježine im je bio kompenziran tim nedostatkom pritiska. U prvom poluvremenu smo se patili s njima više nego što smo mislili. Dali smo gol, ali on nije bio plod neke igre i dominacije. Žao mi je što smo primili gol kad smo se već bili stabilizovali, ali zaslužili su da daju gol”, rekao je Osim na početku i nastavio:

“Drugo poluvrijeme smo kontrolisali, ganjali, vrtili, igrali s puno rizika znajući da nas oni neće moći kazniti jer je falilo svježine. Nismo uspjeli krunisati našu nadmoć i naše “juriše”. Nismo imali ni sreće, moram reći. Ostaje nam taj jedan bod, a znajući kakva je liga i da nisi imao sreće (stativa, prečka…), te da u Igmanu igraju igrači koji su ne tako davno osvajali titule, nismo zadovoljni, ali nismo izgubili. Nažalost, u fudbalu nema ono na poene. Da ima – mi bi pobijedili. Ostaje nam po bod. Obzirom na to da su se igrači borili i trudili, ja im nemam previše toga zamjeriti.”

Podsjetio je na kraju da je njegov tim potpuno desetkovan povredama i da su čak na klupi dva igrača koja uopće ne mogu igrati.

“Treba nastaviti raditi i truditi se i očekivati da ti se to vrati nekada. Pogotovo kada nam se neki igrači vrate. Mi smo desetkovani već mjesec dana. Imamo na klupi knap broj igrača, od kojih dva ne mogu ući. Imamo tri golmana na klupi zato što nam fali igrača, a dva “invalida” koja ne mogu ući jer su povrijeđeni. Mislim na Ovčinu i Džankovića, a imamo još pet bitnih igrača koji su povrijeđeni. Danas nije upalilo, upalit će drugi put”, zaključio je Osim.

amar osimfkvelez
KOMENTARI