Sport Centar

Osim: Brljali smo, imamo problema sa nekim stvarima u igri koje nam prije nisu bile problem

Amar Osim je djelovao veoma razočarano nakon utakmice sa Slobodom (2:2).

Osim: Brljali smo, imamo problema sa nekim stvarima u igri koje nam prije nisu bile problem

Amar Osim je djelovao veoma razočarano nakon utakmice sa Slobodom (2:2).

Trener Željezničara na press-konferenciji nakon utakmice na Grbavici je kazao:

“Fina utakmica za publiku, malo manje za trenere. Mi smo puno bolji u prvom dijelu bili, imali smo nesreće i neznanja da odmah primimo gol. Drugo je bilo drugačije jer smo iz početka počeli brljati i vratili smo Slobodu u utakmicu. Oni su već bili u utakmici i kad smo dali drugi gol. Nije im se bilo problem prešaltati. Nastavili su normalno igrati, a mi počeli biti još smušeniji”, kazao je Osim te nastavio:

“Da je ostalo još dvije-tri minute, prije bi mi primili gol nego oni”.

Na pitanje da li je današnji ishod korak unazad u nastojanjima da se osvoji prvo mjesto, Osim je odgovorio:

“Utakmica je gotova, imali smo pravo da računamo na pobjedu. Desi se da uđeš katastrofalno u utakmicu. Nije nas taj gol poremetio što se tiče utakmice. Nije ovo košarka pa da daš tricu i povedeš. To je fudbal. Oni su se borili do kraja, a mi nismo”.

Zatim je govorio o nekim hroničnim poteškoćama u igri njegove ekipe:

“Desi se, očigledno imamo problema sa nekim stvarima u igri koje nam prije nisu bile problem. Prelako primamo golove. Već drugu-treću utakmicu nam se to dešava. Primamo golove bez pritiska. Oni su najslabija ekipa na prekidima i nemaju večeras Jusića i opet ti daju tako gol. Borili su se k’o lavovi. Sebi su dali tako nekakvu snagu, to pretvorili u par dobrih akcija i zasluženo osvojili bod”.

amar osimfkslobodafkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

Neko iz mase
Gost

Pod hitno dovesti zadnjeg veznog, atletski sposobnog, sigurnog pasa, ofanzivnog veznog i golmana. Pita od govana ne ide stalno, možda ponekad.

solomon
Gost

Amare nije ovaj posao za tebe,doveo si lazna pojacanja potrosio novac i kladim se da ce nam na kraju i evropa da izmakne radi ovakvih kikseva,sto je previse stvarno je previse odlazi.

wpDiscuz