Sport Centar

Osim: Bit će nam potrebna filtracija igračkog kadra kako bismo tokom zime popravili ekipu

U jednom od derbija 17. kola Premijer lige BiH, Željezničar će u nedjelju (16 sati) ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Osim: Bit će nam potrebna filtracija igračkog kadra kako bismo tokom zime popravili ekipu

U jednom od derbija 17. kola Premijer lige BiH, Željezničar će u nedjelju (16 sati) ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Tim povodom u Plavom salonu na Grbavici predstavnicima medija obratili su se šef stručnog štaba i fudbaler sarajevske ekipe, Amar Osim i Semir Štilić.

Iskreno, mislim da oni uvijek ovdje igraju otvoreno. S te strane bi utakmica trebala biti kvalitetna, ali znate kako je u fudbalu. Meč se uvijek zna okrenuti, zavisi od uvoda. Mislim da su se svi zaželjeli utakmica. Zadnju nismo baš najbolje odigrali na Grbavici. Ustvari, posljednji put smo dobro odigrali Kup protiv Mladosti, a to je bilo prije dva mjeseca. Definitivno, Široki nije na mjestu na kojem smo ga navikli gledati, ali to ovaj put ne mora ništa značiti. Uvijek na Grbavici igraju otvoreno i dobro. To samo po sebi dovoljno govori”, istakao je Osim.

Potom je Štilić pomenuo sarajevski derbi, koji se igra krajem naredne sedmice, ali i naglasio šta je fudbalerima Željezničara u ovom trenutku važnije:

“Znamo svi šta gradski derbi znači, ali mislim da je za nas igrače trenutno prvi prioritet utakmica sa Širokim gdje trebamo tri boda. Dakle, ne želimo razmišljati o tome, mislimo samo na Široki Brijeg”.

Zatim je Osim nastavio:

“Zadnje četiri utakmice u prvenstvu nismo dobili Širokog, samo u Kupu prije dvije godine. Takva je tradicija, bez obzira što ne mora ništa značiti. Drugi klub iz Sarajeva nema dobre odnose s njima, no mi igramo uvijek u dobrim odnosima s njima. Imamo više bodova od Širokog i nismo loši. Znamo im slabe tačke i imaju ih više od nas. Ako budemo kao protiv Mladosti, nećemo dobiti. Ako budemo kao u Tuzli, imamo šansi. Imali smo dramatično različitih pristupa u posljednjim utakmicama. Sloboda je zadnja pa to ostaje lijepa uspomena, no ne treba zaboraviti da smo prije toga bili loši u nekoliko utakmica.”

Potom je strateg Plavih govorio o eventualnim promjenama u igračkom kadru:

“Filtracija igračkog kadra će nam biti potrebna tokom zime kako bi popravili ekipu. Ne samo za evropske utakmice, one su usput. Treba biti prilično oprezan sa mijenjanjem tima, znali smo na zimu prije pokvariti igrački kadar. Znači, poučeni tim iskustvom moramo paziti hoćemo li čačkati mečku, kako ne bismo pokvarili ekipu. Željo ne može kupovati igrače kao Štilić, tako da čačkamo i onda se može isčačkati gori igrač“.

Zatim je sam Štilić naglasio:

“Imam dosta prostora za napredak, ali čini mi se da ide bolje. Nisam igrao 10 godina ovdje, liga iz godine u godinu je kvalitetnija. Jedne godine malo više, druge malo manje, ali izlaze kvalitetni igrači. Čini mi se da ima napretka.”

Na pitanje da li će štedjeti neke igrače za gradski derbi, Osim je odgovorio:

“Derbi u atmosferi koja nije optimalna, ne valja. Ipak utakmica nosi tri boda kao svaka, a moramo sve dobiti. Ne možemo kalkulisati protiv Širokog. Ne možemo pobijediti ako nismo maksimalno angažirani”.

ŽELJEZNIČAR – ŠIROKI BRIJEG

amar osimfkzeljeznicarnksirokibrijegsemir stilic
KOMENTARI

KOMENTARI

Jah
Gost

AMAR, AMAR, OSIM, OSIM!!!

East side
Gost

A para NE, a para NEMA, priča o pojačanjima je izgubljena tema … 😂😂😂😂😂😂😂😂

A. O
Gost

Usrooo Usrefeeee hostaniiiii

ZELJEZNICAR za zivot cijeli
Gost
ZELJEZNICAR za zivot cijeli

Stid me je kad vidim da ovakav kreten vodi naseg Zelju. Tu ne treba nikakav DNK odma se vidi da je sin onog starog kriminalca koji nas je prodao. Vidi samo ove recenice: ”Drugi tim nije u dobrim odnosima sa njima a mi jesmo” Stidi se smradu jedan dabogda ti taj tim uradio isto sto i pokojnom Vedranu.

Nek_komsiji_crkne_krava
Gost

Ti si bolestan tip i treba te strpati na psihijatriju. Opasan si za okolinu. Terapija ti je neophodna pod hitno.

A. O
Gost

Uskrsno Hase

wpDiscuz