Sport Centar

Osaka: Znam da su moji baka i djed vjerovatno plakali, bio je to osjećaj ispunjenja dužnosti

Japanska teniserka Naomi Osaka rekla je u ponedjeljak da je imala "osjećaj ispunjenja dužnosti" prema Japanu kad joj se pružila prilika da zapali olimpijski kotao na prošlosedmičnoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju.

Osaka: Znam da su moji baka i djed vjerovatno plakali, bio je to osjećaj ispunjenja dužnosti

Japanska teniserka Naomi Osaka rekla je u ponedjeljak da je imala “osjećaj ispunjenja dužnosti” prema Japanu kad joj se pružila prilika da zapali olimpijski kotao na prošlosedmičnoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju.

S obzirom da joj je ovo prvi put da učestvuje na Olimpijskim igrama, slika Osake odmah su urezane u japansku sportsku historiju kada se pojavila na ekranu dok je nosila olimpijski plamen na Nacionalnom stadionu na kojem nije bila publika.

Upitana o iskustvu nakon pobjede u drugom krugu ženskog prvenstva, Osaka je rekla da razumije težinu “zaista velike časti”, s obzirom na to da je odrasla gledajući ceremonije otvaranja olimpijskih igara, prenosi japanska novinska agencija Kyodo.

“Za mene je to bilo nešto što kao dijete vidite na televiziji, okupljate se oko televizora sa porodicom i gledate cijelu ceremoniju. Znam da su moji baka i djed vjerovatno plakali”, rekla je.

“Iskreno, nisam osjećala pritisak. Za mene je više bio osjećaj uzbuđenja i bilo je to kao osjećaj ispunjenja dužnosti. To je bilo nešto što sam željela postići”, kazala je Osaka.

Osaka se takmiči na svom prvom teniskom turniru otkako se povukla sa French Opena krajem maja nakon što je javno govorila o tome kako se bori sa anksioznošću.

naomi osakaolimpijske igre tokio 2020
KOMENTARI

KOMENTARI