Sport Centar

Ornek: Protiv ovakvih protivnika uvijek imamo dodatni motiv, publika je bila naš 12. igrač

Nogometaši Čelika, koji su ove sezone u dva susreta u gostima primili devet golova, u dva domaća susreta nisu primili - nijedan. Nakon trijumfa protiv Željezničara u 2. kolu s 1:0, večeras je na Bilinom polju istim rezultatom pao i aktuelni prvak Zrinjski.

Ornek: Protiv ovakvih protivnika uvijek imamo dodatni motiv, publika je bila naš 12. igrač
FOTO: Fena/Vehid Begunić

Nogometaši Čelika, koji su ove sezone u dva susreta u gostima primili devet golova, u dva domaća susreta nisu primili – nijedan. Nakon trijumfa protiv Željezničara u 2. kolu s 1:0, večeras je na Bilinom polju istim rezultatom pao i aktuelni prvak Zrinjski.

– Čestitam Čeliku na zasluženoj pobjedi. Mi smo imali posjed lopte, ali nismo imali kontrolu utakmice. Nismo stvorili nijednu pravu priliku, osim na samom kraju, ali to je malo protiv Čelika na odličnom terenu i u odličnom ambijentu – kazao je na pres-konferenciji nakon utakmice trener gostiju Ante Miše, koji je istakao kako su radili puno grešaka u tranziciji.

Domaći trener Adnan Ornek, koji još nema mogućnost da s klupe vodi svoj tim, imao je više razloga da bude zadovoljan.

– Zrinjskom nije bilo lako, posebno nakon utakmice Evropske lige, zbog čega su došli umorni. Ja im želim sreće u narednim utakmicama. S druge strane, mi, kada se susretnemo s ovako kvalitetnim protivnikom, imamo i dodatni motiv. Pogotovo pred našim navijačima, koji su bili naš 12. igrač i kojima se zbog toga zahvaljujem.

Branili smo se organizovano, nismo pravili neke greške i protivniku nismo dozvolili puno šansi. Jednom smo našli put do gola i uspjeli pobijediti. Mi nismo ekipa koja spada među jače u ligi, ali se borimo – kazao je Ornek, koji je dodao kako imaju još igračkih nedostataka te, ako nađu novac, da će se pokušati još pojačati.

adnan ornekante misehskzrinjskinkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI