Sport Centar

Optuženi za finansijske malverzacije: Juventusu prijeti izbacivanje u Seriju B i oduzimanje titula

U Italiji se pojavila informacija koja je šokirala mnoge, a to je da bi Juventus mogao biti izbačen u Seriju B i da bi im mogla biti oduzeta posljednja osvojena titula zbog finansijske istrge koja se sprovodi o poslovanju kluba.

Optuženi za finansijske malverzacije: Juventusu prijeti izbacivanje u Seriju B i oduzimanje titula

U Italiji se pojavila informacija koja je šokirala mnoge, a to je da bi Juventus mogao biti izbačen u Seriju B i da bi im mogle biti oduzete i neke titule zbog finansijske istrge koja se sprovodi o poslovanju kluba.

Sumnja se da je Stara dama lažno prikazivala finansijske podatke. CODACONS sarađuje sa Olimpijskoimg komitetom Italije čiji predsjednik Marco Marco Donzelli je naveo je da bi Juventus mogao da bude kažnjen izbacivanjem u Seriju B i oduzimanjem titula.

“Optužbe su veoma ozbiljne i bacaju veliku sjenu na prethodna prvenstva posebno ako se u obzir uzme dominacija koju je Juventus imao i koja je okončana tek prošle godine. Ako je Juventus na nedozvoljen način stekao finansijsku nadmoć nad drugim rivalima, ovakvim mutnim radnjama, onda će se u pitanje dovesti regularnost prethodnih prvenstava, a kao posljedicu toga imaćemo i istrage koje će morati da pokrenu država i Komitet za jednakost tržišta, a odgovorni će morati da budu kažnjeni”, rekao je Donzelli, dodavši:

“I pored toga što će biti kažnjeni pojedinci, ni klub neće biti izuzet od kažnjavanja. Zato, a i da zaštitimo hiljade navijača, podnijet ćemo zahtjev državnom tužilaštvu da Juventus bude izbačen u Seriju B i da mi se oduzmu titule osvojene pod sjenkom ovih potencijalno ilegalnih operacija”

Torinski gigant se oglasio kratkim saopštenjem uz uvjeravanje da sarađuje sa istražiteljima te da je uvjeren da će se sve razjasniti u finansijskoj istrazi u čijem se centru našao klub.

Pod istragom je i predsjednik kluba Andrea Agnelli zbog navodnog lažnog prijavljivanja finansija, uz ostale direktore kluba uključujući i Pavela Nedveda i Fabija Paraticija koji je sada u Tottenhamu.

„Juventus obavještava javnost da su Držano tužilaštvo i sud u Torinu pokrenuli istragu protiv kluba i njegovih bivših i sadašnjih čelnika zbog prihoda od prodaje igrača i prava oko registracije. Klub sarađuje sa istražiteljima i uvjeren je da će se svi aspekti slučaja te da će se pokazati da smo sve radili u skladu sa zakonom”, navodi se između ostalog u saopštenju Juventusa.

Corriere dello Sport tvrdi da pod istragom nije samo Juventus već i Napoli, Roma, Atalanta, Genova i Sampdorija. Za sada je samo istraga protiv Stare dame zvanična. Navodno, istraga traje još od jeseni 2020. godine.

juventusSeriea
KOMENTARI