Sport Centar

Opijao se s pjevačem Đanijem tokom policijskog sata: Uhapšen najbogatiji nogometaš Srbije

Aleksandar Prijović, napadač saudijskog Al-Ittihada, u kojem zarađuje toliko da je najbogatiji nogometaš Srbije, koju je golom odveo na prošlo SP, uhapšen je pijan u baru jednog beogradskog hotela.

Opijao se s pjevačem Đanijem tokom policijskog sata: Uhapšen najbogatiji nogometaš Srbije

Aleksandar Prijović, napadač saudijskog Al-Ittihada, u kojem zarađuje toliko da je najbogatiji nogometaš Srbije, koju je golom odveo na prošlo SP, uhapšen je pijan u baru jednog beogradskog hotela.

Zajedno s njim priveden je i poznati turbofolker Radiša Trajković Đani sa suprugom. Policija ih je odvela jer su dok u Srbiji zbog pandemije korona virusa vlada izvanredno stanje i policijski sat, prekršili pravila potonjeg opijajući se u hotelu poslije 17 sati.

Poznati pjevač je k tome prekršio i obaveznu karantenu, pa je trojka odvedena u pritvor. Srbija je uvela stroge kazne za kršenje karantina i moguće je da će Prijović neko vrijeme provesti iza rešetaka.

Prijović je treći poznati srbijanski nogometaš koji je šokirao zemlju svojim po život opasnim ponašanjem dok zemljom hara korona, kojom je tamo službeno 1476 zaraženih, dok je od njenih posljedica umrlo 39 osoba.

Prvi je uhapšen Realov napadač Luka Jović, kojem prijete tri godine zatvora zato što je po dolasku iz Španije, u kojoj je katastrofalno stanje zbog korone, umjesto u karantenu, otišao u šetnju Beogradom.

Idući je bio Nikola Ninković, defenzivac Ascolija u italijanskoj regiji Marke, u kojoj su samo dan prije njegova dolaska od korone umrle 23, a od početka haranja virusa u toj zemlji ukupno 114 osoba. Ninković je prekršio i srbijanski zakon o obaveznoj izolaciji. I to po dolasku u Srbiju iz zemlje s koja je svjetsko žarište korone.

Po dolasku u državu u kojoj zbog epidemije korone vlada vanredno stanje Ninković je umjesto u dvosedmičnu samoizolaciju otišao u beogradski bogati noćni život. Prije dvije sedmice viđen je u više poznatih tamošnjih kafića i restorana. Zbog toga je poput Jovića dobio krivičnu prijavu te mu, kao i sunarodnjaku iz Reala, prijeti zatvor.

Prijović je dakle za sada treći, ali po dva kriterija najpoznatiji srbijanski nogometaš koji je napravio ovako veliku i opasnu glupost.

Rođen je u Švicarskoj, koja se sa Srbijom dugo borila za nogometaša koji je igrao za U-17 i U-19 reprezentaciju zemlje svojih roditelja, da bi onda u U-20 kategoriji prešao u švicarsku nacionalnu momčad.

Međutim, prije tri godine, nakon dugog lomljenja još jednom je, ali sada definitivno, odabrao Srbiju, tačnije njenu seniorsku reprezentaciju. Prijović se odmah upisao u hiatoriju srpskog nogometa. Prvo je u kvalifikacijama za SP namjestio važan gol protiv Velsa, a onda u zadnjem kolu zabio za pobjedu 1:0 protiv Gruzije, kojom je Srbija direktno otišla na SP.

Sjajnim igrama i golovima za PAOK u siječnju prošle godine izborio je transfer u najbogatiji arapski klub. Al-Ittihad mu je dao ugovor na četiri i pol godine uz plaću od 25 miliona eura, u što nisu uračunati raskošni bonusi za golove i asistencije. Prijović je tako postao najbogatiji srrbijanski nogometaš.

aleksandar prijovicluka jovicnikola ninkovic
KOMENTARI