Sport Centar

Općina Stari Grad finansijski podržala košarkaše Spars Realwayja

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio košarkaše Spars Realwaya, koji su sinoć osvojili svoj prvi veliki trofej u historiji pobjedom protiv Igokee u finalu Kupa "Mirza Delibašić" u Sarajevu.

Općina Stari Grad finansijski podržala košarkaše Spars Realwayja

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio košarkaše Spars Realwaya, koji su sinoć osvojili svoj prvi veliki trofej u historiji pobjedom protiv Igokee u finalu Kupa “Mirza Delibašić” u Sarajevu.

Uz čestitke na ovom uspjehu, načelnik Hadžibajrić je danas potpisao i ugovor s trenerom kluba Nedimom Džemićem o finansijskoj podršci u iznosu od 10.000 KM.

Košarkaši Spars Realwaya priredili su sinoć senzaciju u finalnom susretu Kupa “Mirza Delibašić”, nadigravši Igokeu sa 93:85 čime su prekinuli niz ekipe iz Laktaša u posljednjih pet sezona.

“Sretni smo zbog uspjeha naših sportskih klubova i ovo nije prvi put da pomažemo košarkaškom klubu Spars Realway. Moram istaći da je više od 100 naše djece iz Starog Grada među članovima ovog košarkaškog kluba i želimo vjerovati da ćemo im na ovaj način pomoći da izgrade sjajne sportske karijere”, izjavio je načelnik Hadžibajrić, te dodao da Općina stoji na raspolaganju ovom klubu za svu podršku koju im bude mogla pružiti.

“Za početak, nastojat ćemo da vas oslobodimo plaćanja termina u školskim sportskim salama koje je Općina svojim sredstvima izgradila ili rekonstruisala. To je najmanje što možemo učiniti i za našu djecu koju trenirate”, kazao je Hadžibajrić.

Trener Džemić istakao je da je ovo prva institucija koju su posjetili nakon sinošnjeg trijumfa, te istakao da je to način da pokažu zahvalnost za svu podršku koju su dosad imali.

“Zahvaljujemo za svu podršku i hvala vam što ste nam praktično vi prvi pokazali dobru volju. I kada nismo imali ovakve rezultate ni bili u nekom projektu, uvijek pitate i pomažete u onome što radimo”, kazao je Džemić.

ibrahim hadzibajrickksparsrealway
KOMENTARI

KOMENTARI