Sport Centar

Općina Novo Sarajevo podržala izgradnju stadiona Grbavica

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak potpisali su danas ugovor kojim Općina podržava izgradnju južne tribine te unapređenje infrastrukture stadiona ''Grbavica'' za nastupe seniorske reprezentacije BiH.

Općina Novo Sarajevo podržala izgradnju stadiona Grbavica

Ugovor je vrijedan 200.000 KM, a Koldžo je rekao da se nada da će ove novčana sredstva biti dobra finansijska injekcija Želji.

– Sve naše aktivnosti usmjerene su ka stvaranju evropske “Grbavice” na kojoj će igrati reprezentacija BiH. Nadam se da će i drugi nivoi vlasti shvatiti da je reprezentaciji mjesto u glavnom gradu BiH. Moramo još mnogo raditi, a nadam se da će sutra u duelu protiv Belgije sve proteći u najboljem redu – rekao je Koldžo.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak zadovoljan je poslom koji je urađen na stadionu.

– Sutra će na stadionu biti odigrana prava evropska utakmica i  nadam  se da možemo ostvariti dobar rezultat. Sve što je do sada učinjeno ne bi bilo moguće da nije bilo saradnje Željezničara i Općine Novo Sarajevo. Nadam se da ćemo uspjeti animirati sve nivoe vlasti da ovaj stadion jednog dana zasija punim sjajem – zaključio je Šiljak.

fkzeljeznicargrbavicamirsad siljaknedzad koldzoopstina novo sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Zizi
Gost

Ma nije moguce … zeljo stadion gradi svojim parama, ne prima sadaku ni od opstine ni od saveza .. ni od koga !!!!

Plavi
Gost

Samo naprijed, vec sada je ogroman napredak u odnosu na ono što je ostalo od stadiona nakon rata. Ovo je nesto sto bi svima u gradu, barem onima koji prate fudbal, trebalo biti drago.
Sitnih dusa i pacenika ima, ali njihova zloba i zavist dovoljan im je teret.

wpDiscuz