Sport Centar

Općina Centar: Pašić je dužan da isplati iznos od 184.000 KM, bespravno je koristio prostorije

Općina Centar Sarajevo oglasila se saopštenjem za javnost po pitanju stanarskog spora sa nekadašnjim proslavljenim asom FK Sarajevo - Predragom Pašićem.

Općina Centar: Pašić je dužan da isplati iznos od 184.000 KM, bespravno je koristio prostorije

Općina Centar Sarajevo oglasila se saopštenjem za javnost po pitanju stanarskog spora sa nekadašnjim proslavljenim asom FK Sarajevo – Predragom Pašićem.

Nakon Pašićevog apela u kojem navodi da će on i supruga, nakon, kako je naveo, sudskim postupkom koji je vođen bez njegovog znanja, biti izbačeni na ulicu jer će Općina Centar Sarajevo oduzeti njegovu imovinu, uslijedila je reakcija na ove tvrdnje.

“Općina Centar Sarajevo raspolaže poslovnim prostorom u Ulici Koševo 14 površine od 115 kvadratnih metara. Navedeni prostor od 1991. godine bez pravnog osnova koristi Predrag Pašić.

Općina Centar Sarajevo je u skladu sa pravima i obavezama utvrđenim zakonom pozvala Predraga Pašića na preugovaranje zakupa predmetnih poslovnih prostorija na šta se imenovani nije odazvao, već je prema informacijama kojima Općina raspolaže pokrenuo tužbu protiv Alkalaj Morica, izvornog vlasnika, radi utvrđivanja prava vlasništva putem dosjelosti

S obzirom na navedeno, Općina se uključila u postupak.

Pravomoćnom i izvršnom presudom Općinskog suda u Sarajevu tuženi Predrag Pašić je dužan Općini Centar kao tužitelju predati u posjed poslovne prostorije koje se nalaze u Ulici Koševo 14.

S obzirom da Predrag Pašić nije izmirivao obaveze prema Općini, presudom je obavezan da isplati iznos od 184 hiljade maraka. Naglašavamo, da je Predrag Pašić cijelo vrijeme neovlašteno navedene poslovne prostorije izdavao u podzakup trećim licima, te da je i u presudi Općinskog suda u Sarajevu navedeno da se na ovaj način imenovani neosnovano bogatio. Prema dokumentaciji koju Općina ima u posjedu, Predrag Pašić je navedene poslovne prostorije koje je, naglašavamo bespravno koristio, izdavao u zakup po mjesečnoj cijeni od 2.500 KM.

Uzimajući u obzir doprinos Predraga Pašića u razvoju sporta i promociji Bosne i Hercegovine u svijetu, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u želji da se iznađe najbolje moguće rješenje za prevazilaženje ove situacije upriličio razgovor sa gospodinom Pašićem u Općini Centar u vezi sa ovim pitanjem. Nažalost, gospodin Pašić je ostao pri svojim svojim stavovima da nema obaveza prema Općini Centar, te da će svoja prava tražiti putem suda.

Kada je u pitanju stan gospodina Pašića površine 67 kvadratnih metara čiji je stvarni vlasnik, napominjemo da je Pravobranilaštvo Općinskom sudu podnijelo prijedlog za izvršenje presude na navedenoj nekretnini, ali nikakve radnje u ovom izvršnom postupku još nisu poduzete. Dakle, Općina Centar Sarajevo nema namjeru gospodinu Pašiću oduzeti krov nad glavom, ali s obzirom na dugovanja koja su presuđena, a u skladu sa pozitivinim zakonskim propisima, ovaj slučaj mora biti priveden kraju na način da se ispoštuju sve zakonske obaveze i sudske odluke, a imenovani je dužan kao i svaki drugi građanin da u skladu sa obavezama utvrđenim sudskom presudom te obaveze na odgovarajući način i izvrši”, navodi se u saopštenju.

opcina centarpredrag pasic
KOMENTARI

KOMENTARI

the user
Gost

Bagro seljačka, lopovska nećete jos dugo.

Србенда
Gost

Сада Пајо причај како си бјежао од снајперских хитаца са брда!!!

KomeJaPricam
Gost

“bježao” haaa? prava srbenda

wpDiscuz