Sport Centar

Upravni odbor donio odluku: Omladinske škole FK Željezničar u ponedjeljak počinju sa treninzima

Omladinska škola FK Željezničar naredbom Federalnog kriznog štaba civilne zaštite od 17.03.2020. godine bila je u obavezi obustaviti rad, a radi proglašenja stanja nesreće u Federaciji Bosne i Hercegovine, uzrokovane pojavom korona virusa.

Upravni odbor donio odluku: Omladinske škole FK Željezničar u ponedjeljak počinju sa treninzima
FOTO: Armin Herić, www.fkz.ba

Omladinska škola FK Željezničar naredbom Federalnog kriznog štaba civilne zaštite od 17.03.2020. godine bila je u obavezi obustaviti rad, a radi proglašenja stanja nesreće u Federaciji Bosne i Hercegovine, uzrokovane pojavom korona virusa.

Novom narednom Federalnog štaba civilne zaštite od 15. maja 2020. godine omogućeno je treniranje sportistima, kojima je rad u prethodnom periodu bio zabranjen zbog pandemije korona virusa.

Na sjednici Upravnog odbora Kluba održane 20.05.2020. godine odlučeno je da trenažni proces za polaznike Omladinske škole FK Željezničar počinje u ponedjeljak, 01.06.2020. godine.

U nastavku se nalaze preporuke za početak trenažnog procesa Omladinske škole, te preventivno djelovanje na širenje virusa COVID19.

– Treneri će igračima poslati anketni upitnik koji su obavezni isprintati, popuniti zajedno s roditeljima/starateljima, te dostaviti treneru pred početak prvog treninga;
– Neposredno pred početak trenažnog procesa izvršit će se čišćenje i dezinfekcija unutrašnjih prostorija i vanjskog prostora;
– Polaznici škole su dužni uz prisustvo roditelja/staratelja prije dolaska na trening provjeriti tjelesnu temperaturu, te oni koji imaju sumnju ili simptome COVID19 (povišena tjelesna temperatura, otežano disanje, kašalj, opća slabost, mučnina, bol u grudima, bol u grlu, suhoća u grlu i nosu, gubitak osjeta mirisa i okusa, tegobe s mokrenjem, proljev ili zatvor) – NE DOLAZITI NA TRENING;
– Uposlenici koji razviju navedene simptome također ne smiju dolaziti na posao i obavezni su javiti se nadležnoj zdravstvenoj ustanovi;
– Na ulazu u prostor stadiona postaviti dezo-barijere za dezinfekciju obuće;
– Na ulazima i na više mjesta u objektu, u zavisnosti od površine prostora, postavit će se sredstvo za dezinfekciju;
– Insistirati na čestom pranju i dezinfekciji ruku;
– Preporučuje se da prilikom dolaska na teren svaka osoba posjeduje zaštitnu masku i vlastito dezinfekciono sredstvo;
– Korištenje svlačionica će biti ograničeno na maksimalno šest osoba u jednoj svlačionici istovremeno. Svaka selekcija će imati na raspolaganje dvije svlačionice u svom terminu održavanja treninga;
– U zajedničkim prostorima onemogućit će se nepotrebno zadržavanje;
– Korištenje tuševa u sklopu objekta nije dozvoljeno;
– Održavanje treninga i rekreativnih aktivnosti će se isključivo održavati na otvorenom prostoru;
– Strogo je zabranjeno pljuvanje i ispuhivanje nosa tokom treninga;
– Svi korisnici moraju imati vlastite boce za tekućinu koju koriste samo oni, kao i bilo kakve druge lične potrepštine;
– Osigurat će se provjetravanje prostorija vanjskim zrakom tokom radnog vremena, mehaničkom ili prirodnom ventilacijom;
– Preporučuje se da uposlenici/treneri nose zaštitne maske preko usta i nosa za vrijeme rada;
– Polaznici (roditelji/staratelji) su dužni ukoliko postoji sumnja na zarazu, rizično ponašanje ili pojavu simptoma zaraze COVID19 obavijestiti Klub i trenera o tome u pisanoj formi (na e-mail adresu: omladinski.pogon@fkzeljeznicar.ba). Kao takvi ne smiju dolaziti na trening i obavezni su javiti se nadležnoj zdravstvenoj ustanovi.

“Fudbalski klub Željezničar ne preuzima odgovornost u slučaju obolijevanja od COVID19.

Budimo odgovorni, ostanimo zdravi”, poručio je klub sa Grbavice.

fkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

Centar Sarajevo
Gost

Kako će poceti trenirati nisu se testirali kao ni njihove kolege u seniorskoj konkurenciji, koji toboze vec treniraju. I dalje se “zeljkan” bahato ponasa KRŠI SVA MOGUĆA PRAVILA I PREPORUKE, a ujedno se kao grcevito bori za nastavak preostalog treceg kruga nase lige. Da nije smiješno bilo bi žalosno.

Ganzo
Gost
ZA centar Važno je biti mali mlitar, pripadnik skupine navijača koji sebi dadoše ime “divovi”. FUKARA – koja glumata gospodu a do jučer imali pakovanje hrenovki i voćno jogurt u frižideru, bombona falila da se ugase a onda su na snagu stupili famozni azijski biznismeni koji ih prodaju svako 3/4 godine od jedan do drugog ko zadnju kuravelu. I ONO sad dođe i priča nam “mi smo testirani, Željo nije, samo mi, niko ko mi, mi divovi, mi ku..c/palac” i ostali mitomanski (idiotski) marifetluci jadne skupine navijača najjadnijeg kluba koji su do jučer, opetmoram reći, bili fukara, a sad se… Čitaj više »
Centar Sarajevo
Gost
Za Ganzo Kako izvire KOMPLEKS IZ TEBE, ali razumijem te u poptunosti. Tako komuniciraju i tako se ponašaju navijači malog sarajevskog kluba (nek mi moj voljeni grad oprosti) pod imenom “zeljkan”, koji se možda ni nesječaju kad je njihov klub bio prvak nekog takmičenja, izuzimajući titule pod okriljem Ivice Osima i lično postavljenih ljudi u NSBIH. Ovo drugo zaista nema smisla ni komentarisati, jer nema ni svoj pocetak ni svoj kraj, samo cu reci onu vec poznatu “Kakvi god da smo, UVJEK BILI, JESMO I BICEMO TRI KOPLJA iznad malih plavih štrumfeta. Svako dobro uz jos jednu poznatu “Šuti, samo… Čitaj više »
Ganzo
Gost
Za Centar.. koji kaže: “Kako izvire KOMPLEKS IZ TEBE” .. reče mi lik, koji 0-24h ordinira po ovom portalu da bi svako malo uzdizao onaj svoj vještački klub a ponižavao Željezničar! I ONO dođe i priča mi o kompleksima?! Pa dobar li vakat ko obraza nema, jel de? Ao komunikaciji, načinu i pristupima istoj, o pismenosti… da ne govorim. Dalje, hajd mi objasni, na osnovu čega si zaključio da je FK Željezničar “manji sarajevski klub”?? Na osnovu čega? Jel to zato što ste nastali od istog tog kluba? Jel to zato što u 21-stoljeću NEMATE SVOJ STADION a prisiljeni ste… Čitaj više »
wpDiscuz