Sport Centar

Olimpik u prošloj sezoni koristio više od 40 nogometaša, Velež i Tuzla City manje od 30

Da bi osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine banjalučki Borac je "potrošio" čak 39 igrača i dva trenera, da ne spominjemo "logistiku" izvan terena.

Olimpik u prošloj sezoni koristio više od 40 nogometaša, Velež i Tuzla City manje od 30

Da bi osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine banjalučki Borac je “potrošio” čak 39 igrača i dva trenera, da ne spominjemo “logistiku” izvan terena.

No, iako su to velike brojke Borac nije u samom vrhu po broju korištenih igrača tokom sezone, piše Bljesak.

Daleko najviše igrača koristio je Olimpik, čak 43, a uz to sarajevski klub nije ni odigrao zadnja dva kola, jer je istupio iz lige.

I tu se broje samo oni koji su na terenu proveli barem minutu, ne i one koji su popunjavali zapisnik. Puno ekipa koristilo je veliki broj igrača, a te brojke treba uzeti s rezervom jer dosta klubova koristilo je juniore kada nisu imali drugog izbora.

Naprimjer, Široki Brijeg je gostovao kod Tuzla Cityja bez velikog broja zaraženih igrača, pa je Toni Karačić sastavio ekipu od juniora, tako da u brojci od 40 igrača, koliko ih je nastupalo za Široki, veliki broj njih ima samo jedan nastup – upravo taj protiv ekipe iz Simin Hana.

Ipak, i to govori koliko su ekipe lutale tokom sezone, jer dvije najkonstantnije ekipe, Velež i Tuzla City, koristili su samo 29 nogometaša. Također, skoro sve ekipe promijenile su dva ili više trenera. Jedini koji nisu mijenjali trenera od početka do kraja bile su ekipe koje su ujedno i najugodnija iznenađenja – Velež i Široki Brijeg.

Broj igrača s minutažom u sezoni:

Olimpik 43

Sloboda 40

Široki 40

Borac 39

Mladost 39

Zrinjski 38

Željezničar 36

Krupa 36

Sarajevo 33

Radnik 34

Velež 29

Tuzla City 29

fkolimpikfkveleztuzlacity
KOMENTARI