Sport Centar

OKBiH sa 119 učesnika na Mediteranskim igrama u Tarragoni

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) sa 119 predstavnika učestvovat će na Mediteranskim igrama u španskoj Tarragoni.

OKBiH sa 119 učesnika na Mediteranskim igrama u Tarragoni

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) sa 119 predstavnika učestvovat će na Mediteranskim igrama u španskoj Tarragoni.

Na današnjoj sjednici Izvršnog obora OKBiH usvojen je konačan spisak i broj sportista. Ova sportska delegacija će biti jedna od naših najbrojnijih delegacija u historiji ovih Igara.

Pored renomiranih i svjetski priznatih sportista na listi je i veliki broj talentovanih sportista pred kojima je svijetla budućnost i kojima će ove igre poslužiti kao kvalitetno takmičenje i veliko iskustvo u njihovom razvojnom putu, saopćeno je iz OKBiH.

Kompletan mediteranski tim će biti predstavljen 13. juna, a osim tenisera Džumhura i Bašića te povrijeđene Larise Cerić, svi najbolji bh. sportisti iz pojedinačnih sportova će nastupiti na Igrama. BiH će nastupiti i sa dva ekipna sporta, fudbalskom U-18 reprezentacijom i ženskim odbojkaškim timom.

Veliku podršku OKBiH pružio je domaći proizvođač sportske opreme No1- Kompanije Hasky sport – Travnik koji je sponzorski izradio kompletnu opremu za Mediteranske igre i koji je zajedno sa kompanijom GBT – Grafo Balkan Banja Luka, novi sponzor sportske opreme za olimpijske selekcije i OKBiH.

OKBiH osigurao je većinu finansijskih sredstava, a u dijelu koji je nedostajao našao je podršku u sportskim strukovnim savezima.

Shodno propozicijama organizatora, prvi put u historiji BiH će na Mediteranskim igrama predstavljati i sportista s invaliditetom. Riječ je o paraplivaču Nerminu Memiću, a njegov trener bit će Amel Kapo.

Također, skoro svaki sport imat će i učesnika Igara – sudiju iz BiH koji će aktivno sudjelovati i suditi mečeve, čime se dodatno jača struktura bh. sporta i stječe iskustvo naših sudija na međunarodnoj sceni.

Mediteranske igre bit će održane od 22. juna do 1. jula.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati:

ATLETIKA
Amel Tuka, Abedin Mujezinović (800 metara), Mesud Pezer, Hamza Alić (kugla), Dejan Mileusnić (koplje), Rusmir Malkočević (400 metara prepone), treneri Elvir Krehmić i Mehmed Skender.

BOKS
Adem Fetahović (- 69 kg), Džemal Bošnjak (- 81 kg), Radenko Tomić (- 75 kg), Dašo Simeunović (+ 91 kg), Elvir Šendro (- 91 kg), Haris Mešanović (- 64 kg), Alen Rahimić (-56 kg), treneri Almedin Fetahović, Milenko Tomić, Enes Peštek i sudija Tina Poletan.

DIZANJE TEGOVA
Eldin Omerović (- 85 kg), Namik Omerović (trener), Nedim Mašić (sudija).

GIMNASTIKA
Sara Ažman, Azra Kadrić, Ajša Mujačić (ritmička gimnastika), Aida Hadžić (trener), Svitlana Tinjić (sudija).

JUDO
Miloš Mandić (- 100 kg), Aleksandra Samardžić (- 70 kg), Harun Sadiković (+ 100 kg), Petar Zadro (- 66 kg), Anđela Samardžić (- 63 kg), Željko Zadro (trener) i sudija Vladimir Đokić.

KAJAK
Darko Savić (K1 500 m), Nikola Stanković (trener).

KARATE
Meris Muhović (- 84 kg), Ivona Ćavar (- 68 kg), Mirnesa Bektaš (+ 68 kg), Denis Muhović (trener), Nermin Babić (sudija).

PLIVANJE
Amina Kajtaz (100 metara leptir), Lamija Medošević (50m, 200m i 100m slobodno, 200 m mješovito), Nikola Bjelajac (100m free, 50m slobodno), Emina Pašukan (50m prsno, 200m prsno), Adi Mešetović (50m leptir, 100m leptir), Marko Kovačić (4 discipline), treneri Miodrag Čeko i Goran Grahovac.

PARAOLIMPIJSKI KOMITET BiH
Nermin Memić (sportista s invaliditetom), Amel Kapo (trener)

STONI TENIS
Emina Hadžiahmetović (singl/dubl), Snežana Marković (singl/dubl), Amela Mujezinović (trener), Saša Sarajlić (sudija).

STRELJAŠTVO
Tatjana Đekanović, Segmedina Bjelošević (zračna puška)

TAEKWONDO
Nedžad Husić (- 68 kg), Karlo Galić (- 80 kg), Haris Husić (trener), Belmir Berberović (sudija).

TENIS
Dea Herdželaš (singl/dubl), Nefisa Berberović (singl/dubl), Ivan Brkić, Adnan Maljević (treneri).

Žensku odbojkašku reprezentaciju čine 12 igračica, selektor, dva trenera, doktor, fizioterapeut, tim menadžer i sudija, a fudbal će predstavljati 18 igrača, selektor, tri trenera, ekonom, tim menadžer, doktor, fizioterapeut, sudija i pomoćni sudija.

Šef misije je Said Fazlagić.

U Taarragonu putuju i Siniša Kisić, predsjednik OKBiH i vođa mediteranske delegacije, te potpredsjednici OKBiH Izet Rađo i Marijan Kvesić.

mediteranske igre taragonaokbiholimpijski komitet bih
KOMENTARI

KOMENTARI