Sport Centar

OKBiH raspisao Javni poziv za “Izbor sportiste godine”

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine raspisao je javni poziv za "Izbor sportiste godine" za 2018. godinu, koji će biti održan 6. decembra.

OKBiH raspisao Javni poziv za “Izbor sportiste godine”

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine raspisao je javni poziv za “Izbor sportiste godine” za 2018. godinu, koji će biti održan 6. decembra.

Bit će izabran sportista godina te najbolji sportista i najbolja sportistkinja u seniorskoj konkurenciji.

Također, birat će se i najbolji trener, najuspješnija reprezentacija BiH, najuspješniji sportski klub, kao i najbolji mladi sportistio u kategoriji juniorki i juniora.

Bit će dodijeljene i spoecijalne nagrade OKBiH i MOK-a, te nagrade sportskom radniku, za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta, promotorima sporta Bosne i Hercegovine, sportisti ili ekipi iz porodice neolimpijskih sportova, posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat, nagrada za podršku u radu OKBiH, nagrada za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti, za uspješan dugogodišnji trenerski rad i nagrada Ambasador sporta.

Pravo učešća na “Izboru” imaju svi bh. sportisti, treneri i kolektivi koji pripadaju izbornim kategorijama.

Javni poziv je otvoren do 11. novembra, a prijava u devet kategorija se može izvršiti preko nadležnih strukovnih sportskih saveza BiH, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

okbih
KOMENTARI

KOMENTARI