Sport Centar

OK Kakanj pobjednik Međunarodnog turnira “Zavidovići open 2017”

Odbojkaši Kaknja osvojili su prvi ovogodišnji trofej. Kakanjci su bili najbolja ekipa na jakom turniru u Zavidovićima.

OK Kakanj pobjednik Međunarodnog turnira “Zavidovići open 2017”

Međunarodni turnir u Zavidovićima igrao se povodom Dana ove općine, a učešće uzelo šest klubova iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Kakanjci su igrali u grupi A sa OK “Bosna” i OK “Mursa”, a u grupi B su se našli OK “Napredak”, domaćin – OK “Krivaja” i OK “Valjevo”.

U meču koji je otvorio turnir kakanjska ekipa slavila je sa 2:0 (25:21, 25:23) protiv kalesijske “Bosne”. Kakanjci su bili sigurni i u drugom meču protiv HOK “Mursa” iz Osijeka kojeg su pobijedili također sa 2:0 (25:18, 25:19).

U finalu se kakanjski tim sastao sa pobjednikom grupe B, jakom ekipom OK “Valjevo” iz Srbije. I treći meč na turniru kakanjski odbojkaši su dobili sa maksimalnih 2:0 (28:26, 25:19) i pokazali jako dobru formu pred početak sezone.

“Bio je ovo jedan težak i jak turnir, a momci su odgovorili zadatku. Zadovoljan sam prikazanim, posebno zrelom igrom u finalu uz ispoštovan taktički dogovor. Možemo biti zadovoljni pruženim i nastavljamo se pripremati da što bolji i što spremniji uđemo u novu sezonu.”, kazao je Almir Aganović, trener ekipe Kaknja.

ok kakanj
KOMENTARI

KOMENTARI