Sport Centar

Oglasio se kondicioni trener FK Sarajevo: Izvinjavam se igraču Širokog, navijačima i klubu

Nakon utakmice Široki Brijeg - Sarajevo (3:2) prije nekoliko dana na Pecari, osim prekida uzrokovanog divljanjem huligana, u centru pažnje našao se i kondicioni trener FK Sarajevo Dževad Šarić.

Oglasio se kondicioni trener FK Sarajevo: Izvinjavam se igraču Širokog, navijačima i klubu

Nakon utakmice Široki Brijeg – Sarajevo (3:2) prije nekoliko dana na Pecari, osim prekida uzrokovanog divljanjem huligana, u centru pažnje našao se i kondicioni trener FK Sarajevo Dževad Šarić.

“On je u nastaloj gužvi, na utakmici osmine finala Kupa BiH između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo, udario nogom igrača protivničkog tima, čime je dodatno stvorio tenzije na samom susretu i uzeo u mogućnost da nanese ozbiljnu povredu fudbaleru u “plavom” dresu. Šarić je isključen sa susreta, te ga očekuje odgovarajuća kazna propisana disciplinskim pravilnicima NFSBiH”, naveo je Sindikat profesionalnih fudbalera u svom saopštenju.

Povodom tih dešavanja, sada se oglasio i sam Dževad Šarić te izjavio sljedeće za službenu stranicu FK Sarajevo:

“Od početka utakmice stručni štab i igrači, su bili izloženi pritisku, vrijeđanju, psovkama i prijetnjama koje su dolazile sa tribina. Na terenu je postojala stalna napetost i istinski smo se svi plašili za našu sigurnost. Do eskalacije je došlo kada su naši igrači na terenu bili direktno ugroženi.

Do sada u svojoj karijeri nikada nisam učestvovao u bilo kakvim sukobima, svi koji me poznaju znaju da nikada nikome ne bih nanio bilo kakvu štetu. Uslovi u kojima sam radio ovu utakmicu, pritisak i neprijateljska atmosfera su podsvijesno doprinijeli da se sve dogodi kako se dogodilo.

Ovim putem, zbog svog bezobzirnog ponašanja, želio bih se javno izviniti prije svega protivničkom igraču, a zatim i javnosti, klubu, vjernim navijačima i svim simpatizerima kluba što sam ih doveo u nelagodnu situaciju, te što sam narušio kredibilitet i integritet samog kluba.”

PLBiH

dzevad saricfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI