Sport Centar

Oglasio se i predsjednik FK Crvena zvezda: Iz Partizana spinuju da opravdaju nesposobnost

Predsjednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović obratio se javnosti poslije 158. vječitog derbija i poručio da komšije iz Partizana „spinuju“ i predstavljaju se kao žrtve da bi opravdali sopstvenu nesposobnost.

Oglasio se i predsjednik FK Crvena zvezda: Iz Partizana spinuju da opravdaju nesposobnost

Predsjednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović obratio se javnosti poslije 158. vječitog derbija i poručio da komšije iz Partizana „spinuju“ i predstavljaju se kao žrtve da bi opravdali sopstvenu nesposobnost.

„Kao predsjednik najvećeg kluba na Balkanu, obaveza mi je da se obratim cjelokupnoj sportskoj javnosti i ukažem na neke negativne stvari koje već duži period dolaze iz tabora našeg vječitog rivala. Ne namjeravam da dolivam ulje na vatru jer nisam takav čovjek, ali funkcija koju obavljam me obavezuje da ukažem na „spinovanje“ javnosti i nesportski projekat koji je osmišljen od strane Partizanovih čelnika“, naveo je Mijailović u pisanoj izjavi.

On navodi, da je nedopustivo da golman Partizana, koji je i golman srpske reprezentacije, onakvom izjavom potpiruje ionako raspaljene navijačke strasti samo zbog jedne sudijske odluke, koja dan kasnije, utvrđeno je čak nije bila ni sporna.

„Gol je bio čist kao suza. Uvjeren sam da ta izjava nije samo iz njegove glave, nego je plod orkestrirane kampanje koju Partizanovi čelnici već duži period sprovode da bi od sebe napravili žrtve i na taj način opravdali svoju nesposobnost da rukovode jednim velikim klubom kao što je Partizan“.

Mijailović dodaje da u klubu nemaju ništa protiv da se oni brane kako znaju i umiju, ali da neće neće dozvoliti da u to petljaju Crvenu zvezdu, kojoj se danas istinski divi čitava Evropa, kako zbog sportskih, tako i poslovnih rezultata.

„Svjedoci smo besomučne kampanje koju sprovodi TV Partizan u svojoj emisiji „Partizanov vesnik“, a sve sa ciljem da se u javnosti predstavi da je Crvena zvezda favorizovana od strane države, kako finansijski, tako i sportski. Crvena zvezda je najtransparentnija kompanija u Srbiji, koja posluje u skladu sa zakonom i koja je na ime poreza uplatila u budžet republike Srbije 15 miliona eura u posljednje četiri godine, od novca koji prihodujemo najvećim dijelom iz inostranstva.

„Pri tome, jedini sponzor kojeg imamo od države jeste Telekom sa ugovorom od 1,2 miliona eura, koliko ima i FK Partizan. Istina je da imamo i sponzorski ugovor sa ruskom kompanijom Gazprom vrijedan 4 miliona eura. Ali je i istina da mnogi klubovi širom Evrope ulažu stotine miliona eura pokušavajući da se plasiraju u Ligu šampiona, pa im ne uspjeva, a Crvena zvezda je to uspjela, a u isto vrijeme vraćajući ogromne naslijeđene dugove.

Mijailović kaže da se i ne pominje kako loš tretman ima Zvezda u FŠ i kakve negativne posljedice iz tog odnosa proizilaze po klub već duži period.

„Crvena zvezda je danas stabilan i uspješan klub, prije svega zahvaljujući pametnoj sportskoj i poslovnoj politici. Isto želimo da to bude i Partizan, ali ne možemo da prihvatimo „spinovanje“ javnosti da Partizan ne može da se razvija zato što im to ne dozvoljava neka viša sila ili zato što je Crvena zvezda državni projekat. Takvo raspirivanje navijačkih strasti, širenje mržnje iznošenjem neistina i predstavljanje Partizana da je žrtva, a sve zbog ličnih interesa njihovih funkcionera, Zvezda ne može i neće dozvoliti“, zaključio je Mijailović.

crvena zvezdasvetozar mijajilovic
KOMENTARI

KOMENTARI