Sport Centar

Oglasio se bivši premijerligaš: Ne nasjedajte na sve ovo, to rade pojedini domaći biznismeni

FOK Gradnika iz Srebrenika ponovo je izdao saopštenje povodom nastale situacije i polišaja unošenja nemira pred subotnju utakmicu, kako navode.

Oglasio se bivši premijerligaš: Ne nasjedajte na sve ovo, to rade pojedini domaći biznismeni

FOK Gradnika iz Srebrenika ponovo je izdao saopštenje povodom nastale situacije i polišaja unošenja nemira pred subotnju utakmicu, kako navode.

Saopštenje vam prenosimo u potpunosi nekadašnjeg bh. premijerligaša.

“Poštovani navijači i članovi našeg kluba, ljubitelji sporta u Srebreniku, kako nezvanično saznajemo iz pouzdanih izvora, za sutra je najavljena press konferencija od strane Općine povodom saopštenja za javnost i dopisa od strane Gradine upućenih općinskom Načelniku.

Ovim putem vas želimo transparentno obavijestiti, kao i do sada, da na press konferenciju nije pozvan niko od članova UO “Gradina”, niti bilo koga ispred redova našeg kluba, kao i to da na naš dopis poslan u ponedjeljak nije stigao nikakav odgovor.

S velikim čuđenjem vam javljamo da nismo upoznati iz kojeg razloga se sve ovo dešava, odnosno da li to nekome smeta što trenutna uprava iz vlastitih sredstava izdvaja enormna sredstva i održava klub u životu i postojanju i to vrlo učinkovito sa odličnim rezultatima.

Ovim putem se pitamo da li nekome od opštinski vlasti smeta borba za vrh tabele i da li neko od opštinskih vlasti ne želi Gradinu u Prvoj ligi.

Postavlja se jednostavno pitanje – zašto niko od članova Uprave nije pozvan na press konferenciju?

Ovim putem vas posebno želimo zamoliti da ne nasjedate na bilo kakva obmamljivanja javnosti koja su moguća u narednim danima, jer postaje jasno da se sve ovo radi smišljeno od pojedinih domaćih biznismena koji nisu više u OFK “Gradina” i koji sve rade kako bi uzburkali Upravu i igrače te tako unijeli nemir pred subotnju utakmicu i nastavak prvenstva.

Prisjetimo se da smo klub ljetos zatekli zaključanih vrata, pripreme i plate nisu bile ni na vidiku i sve je slutilo na veliku katastrofu koju su pojedinci svjesno izazvali.

Pitamo se zašto se tada niko nije oglašavao i sazivao press konferencije. Pustili ste da klub dotakne samo dno i dođe do najtežih dana u historiji, a da pojedinci juče nisu izdvojili svoj novac, isti scenarij kao i prije 6 mjeseci bi se ponovio.

POŠTOVANI GRAĐANI, LJUBITELJI SPORTA I GRADINE OČIGLEDNO DA POLITIKA PONOVO UPLIĆE SVOJE PRSTE U KLUB I ŽELI DA VODI GLAVNU RIJEČ.

ZAJEDNO ZA GRADINU – MI SMO GRADINA, SREBRENIK UZ GRADINU”, stoji u saopštenju.

ofkgradina
KOMENTARI

KOMENTARI