Sport Centar

Oglasili se Robijaši: Želimo pokretanje revizije koja neće biti predmet zamazivanja očiju

Povodom aktuelnih dešavanja u NK Čelik, odnosno sazivanje vanredne sjednice Skupštine, oglasili su se navijači zeničkog kluba, popularni Robijaši.

Oglasili se Robijaši: Želimo pokretanje revizije koja neće biti predmet zamazivanja očiju

Povodom aktuelnih dešavanja u NK Čelik, odnosno sazivanje vanredne sjednice Skupštine, oglasili su se navijači zeničkog kluba, popularni Robijaši.

Na Facebook stranici ove navijačke grupe se navodi:

“Otkako pamtimo za sebe, pamtimo i činjenicu da živimo u Gradu s najvećim fudbalskim potencijalom. Isto tako pamtimo i činjenicu da ličimo na “kravu što da 100 litara mlijeka i nabije nogom”. Nažalost, s time se i možemo jedino i porediti.

Da ne budemo samo pesimisti, već da budemo i konstruktivni, pišemo ovaj post kako bismo obavijestili javnost kakvi su ciljevi grupe i šta mi to želimo.

Za početak, da bismo nastavili djelovati kao klub i opstati uopšte, moramo sazvati Skupštinu, sačinjenu od članova koji će biti okosnica za dalji rad.

Članarina od 20 KM za zaposlene, a 10 KM za nezaposlene je uvedena samo iz razloga zato što je vanredno stanje i što nam treba hitna skupština, kako bismo opet mi navijači, simpatizeri i ljubitelji ovog kluba donijeli prave odluke.

Iskreno se nadamo da će nam prethodni period napokon biti lekcija kako se trebamo ponašati, šta trebamo uraditi i kakvu svijest napokon izgraditi.

U međuvremenu želimo reviziju da se pokrene, koja neće biti štura, koja neće biti predmet zamazivanja očiju, nego “tjeranje na čistac”. Želimo da svaki građanin bude obaviješten o svemu što se dešavalo u klubu, pa kakva god da istina bude. Želimo garanciju o tačnosti podataka, da revizorska kuća provjeri validnost dokumenata koji se nađu u Klubu, jer znamo da nam je Klub obijen dva puta u zadnjih 10-ak mjeseci. Ne želimo rezultate na osnovu nestalih ili falsifikovanih papira, već potvrđene papire iz odgovornih institucija, da li to bio Savez, Poreska uprava ili neka druga institucija.

Svi koji se učlanite, učlanjujete se da bi bili dio Skupštine i očekujemo da se pojavite na istoj, gdje će biti diskusija o Klubu i eventualnim daljim rješenjima.

Na nama je svima da izađemo iz ovog jači i po ko zna koji put spasimo našeg Starca od gašenja i da ugledamo svjetlo transparentnog i ispravnog poslovanja Kluba, onakvog kakvog ga i zaslužujemo.

SVI ZAJEDNO!
ZA ČELIK I ZENICU!”

nkcelikrobijasi zenica
KOMENTARI

KOMENTARI