Sport Centar

Oglasili se iz KK Royal: Imali smo najbolju namjeru, ali…

Oglasili se iz KK Royal: Imali smo najbolju namjeru, ali…

Povodom toga iz KK Royal poslali su otvoreno pismo povodom trenutne situacije s ciljem da se i oni kao nosioci statusa prvoligaša i kluba koji se takmiči u Ligi 10 diretkno tiče.

“U svijetlu najnovijih napada na opstanak bh. najsvjetijeg košarkaškog Kluba, imena i grba KK Bosna, mi u KK Royal sa žaljenjem moramo iznijeti slijedeće zaključke :

– uprkos najboljim namjerama da pomognemo posrnulom gigantu da vrati stari sjaj i oporavi se, uprskos činjenici da smo uspjeli kroz marketing saradnju vratiti povjerenje određenog broja povjerioca KK Bosne, kao i pokriti priličan iznos sredstava, te da smo bili na dobrom putu nastaviti s tim pozitivnim trendom, KK Royal je zatražio raskid Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK Bosna. Nije bilo govora o kupovini grba i imena KK Bosna.

– KK Royal je na ime “wild card” pozivnice da zauzme mjesto u Ligi12 godine 2014. platio KS RS-u iznos od 25.000 KM, te KS HZHB-u iznos od 25.000 KM.

– KK Royal je platio predviđenu 1. tranšu kotizacije u iznosu od 4.000 KM za učešde u Ligi 10 u tekućoj sezoni 2016/2017.

– KK Royal uredno plaća svoje obaveze prema igračima, osoblju, kao i izlazna pisma i registracije igrača, kazne za tehničke greške trenerima i igračima, poštivajući pritom propozicije takmičenja i instituciju KS BiH.

– KK Royal plaća dvoranu Skenderiju za utakmice, dvorane po školama gdje treniraju naše buduće zvijezde.

– KK Royal nema poreskog duga, niti duga za doprinose.

– KK Royal pažljivo planira svoj budžet (buduće prihode, te na osnovu njih i rashode), bez ambicija da aplicira modele poslovanja nekih prethodnih Uprava u nekim klubovima.

– KK Royal posjeduje jasnu viziju razvoja u kojoj posebnu pažnju dobijaju partneri kluba, osluškivanjem njihovih potreba, te udovoljavanjem istim.

– KK Royal ima svoju vjernu publiku koja je prepoznala vrijednosti kluba, te smo sigurni da de se samo transparentnim pristupom Uprave i sportskim rezultatima dodatno grupisati oko nas.

– KK Royal nastavlja svojim putem, o čemu ćemo pisanim putem obavjestiti KSBiH, te će novo takmičarsko ime glasiti KK Royal Jelly.

amir hadziahmetovicmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI