Sport Centar

Održana tribina o stadionu Koševo: AK Sarajevo se usprotivilo uklanjanju atletske staze

U sarajevskoj Osnovnoj školi Nafija Sarajlić sinoć je održana tribina povodom "Koncepta novog regulacionog plana za RP Zetra". Govorilo se o uklanjanju atletske staze sa stadiona Koševo, protiv čega Atletski klub Sarajevo vodi pravnu borbu sa Općinom centar.

Održana tribina o stadionu Koševo: AK Sarajevo se usprotivilo uklanjanju atletske staze

U sarajevskoj Osnovnoj školi Nafija Sarajlić sinoć je održana tribina povodom “Koncepta novog regulacionog plana za RP Zetra”. Govorilo se o uklanjanju atletske staze sa stadiona Koševo, protiv čega Atletski klub Sarajevo vodi pravnu borbu sa Općinom centar.

Naime, Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 40. redovnoj sjednici, održanoj 9. jula 2019. godine donijelo Odluku o izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Zetra“– zona sporta i rekreacije”.

Nakon rasprave koja je trajala nešto više od sat vremena izjavu je dala direktorica AK Sarajevo, Vahida Kozić.

“Sporno je to što se želi ukloniti staza sa Olimpijskog stadiona Koševo. Mi nismo saglasni sa tim. Postoji mala staza koja je namjenjena za zagrijavanje. Stadion Koševo je zamišljen kao atletski stadion na kojem se mogu održavati manifestacije, za to ima pristup atletskom poligonu koji je zapravo stadion za zagrijavanje za taj glavni. I to su već međunarodni standardi za atletska takmičenja. Morate imati stadion po mjeri i morate imati stadion za zagrijavanje”, kaže Kozić za Klix.

Iz tog razloga, ukoliko se ukloni ova staza, BiH neće imati uslove za organizaciju većih takmičenja, istakla je Kozić.

“Ovaj stadion koji nam se nudi, nudi se na našem zemljištu. To je nedovoljno”, zaključila je.

atletski klub sarajevostadion kosevo
KOMENTARI

KOMENTARI