Sport Centar

Održana godišnja manifestacija ON 1: Realizirani brojni projekti, najavljene nove aktivnosti

Godišnja manifestacija ON 1 u organizaciji Sportske organizacije i Judo kluba ON1 održala se u nedelju 16. decembra u Swissotel Sarajevo.

Održana godišnja manifestacija ON 1: Realizirani brojni projekti, najavljene nove aktivnosti

Godišnja manifestacija ON 1 u organizaciji Sportske organizacije i Judo kluba ON1 održala se u nedelju 16. decembra u Swissotel Sarajevo.

Manifestacija je upriličena kako bi se osvrnuli na proteklu 2018, na realizirane projekte i aktivnosti.

“Među najznačajnije ON 1 projekte inicirane, one koji su u toku realizacije te one koji su završeni ubrajamo:

  • Iniciranje uvođenja džudo sporta u škole o čemu smo govorili u MCP BiH 26.03.2018.
  • Potpisivanje sporazuma o saradnji sa jednim od najuspješnijih sportskih Džudo kolektiva u svijetu klubom EDELWEISS iz Groznog Rusija.
  • Dovođenje u Bosnu i Hercegovinu u Sarajevo neke od največih imena i legendi Džudo sporta u svijetu,te stupanje sa istima u profesionalne i prijateljske odnose a sve u svrhu razvoja Džudo sporta u BiH.
  • Naši postignuti sportski rezultati na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.
  • Pomoć JSBIH (džudo savez BiH) u razvoju džudo sporta i otklanjanju poteškoća i nepravilnosti u radu.
  • Još jedan izuzetno vazan projekat koji je u ovoj godini otpočeo u saradnji sa IZ BiH Medžlis IZ Sarajevo i ON 1 je uvođenje i približavanje Džudo sporta djeci koja pohađaju mektebsku nastavu “Mekteb i džudo”.

Projekat je počeo sa realizacijom u drugoj polovini mjeseca marta 2018. kada je u dogovoru sa Medžlisom IZ Sarajevo napravljena prezentacija projekta i predstavljeno od strane Karima Hebiba osnivača ON1 sportskog projekta zvaničnicima IZ, sarajevskim imamima i roditeljima čija djeca pohađaju mektebsku nastavu.

Nakon prezentacije projekta otpočelo se sa realizacijom istog. Nabavljena je potrebna sportska oprema i omogućeno je bavljenje džudom svoj mektebskoj djeci koja su izrazili želju i prijavili se i upisali na liste u svojim mektebima. Nakon obavljenih pripremnih radnji otpočelo se sa trenažnim procesom koji je svoje prve pozitivne rezultate ubrzo polučio.

15.11.2018 upriličeno je polaganje džudo pojaseva za polaznike prvu generaciju djece koji su usvojili znanja i vještine te su djeca iz programa Mekteb i Džudo stekla zvanja nosilac pojasa VII kyu(žuti pojas).

Za samo kratko vrijeme uočen je ogroman napredak kod djece koja su uključena u džudo.

16.12.2018 je u Hotelu Swissotel u Sarajevu priređen svečani gala prijem na kom su uz prigodan program i prezentaciju ostvarenog u protekloj godini kandidatima uručene diplome za položenene pojaseve ,prvoj generaciji djece iz projekta “Mekteb i Džudo”, a zaslužnima, prijateljima i partnerima ON 1 organizacije i ON 1 kluba uručene zahvalnice.

Na prijemu je prisustvovala dvjestotinjak djeca, roditelji, naši prijatelji te zvanice. Članovi diplomatskog kora u BiH, predstavnici IZ i medžlisa Sarajevo,predstavnici sponzora,zaslužni i ugledni građani,sportisti i sportski radnici.

Ispred Medžlisa IZ Sarajevo skupu se obratio prigodnim govorom Hafiz Ammar Bašić. Skupu se obratio i dekan fakulteta FASTO prof. dr. Safet Kapo.

– Zahvalni smo i zadovoljni prilikom da omogučimo djeci da se bave nečim što je zasigurno dobro, korisno i preporučeno. Zahvaljujemo IZ i Medžlisu Sarajevo te svim zvaničnicima IZ koji su učestvovali od pokretanja projekta do danas koji su prepoznali i prihvatili ovakav projekat te roditeljima i imamima koji su svoju djecu usmjerili na pravi put. Nadamo se daljnjoj, još obimnijoj i uspješnijoj saradnji.

Naš cilj je odgoj, znanje, razvoj i spremnost naše djece, da adekvatno i spremno odgovore svim životnim i društvenim izazovima i iskušenjima – kazao je direktor projekta Karim hebib.

Partneri koji prate rad i aktivnosti ON1 su resorno ministarstvo MCP BiH, bh. kompanije među kojima u prvom redu Bosnalijek, Securitas BH, BH Pošta i BH Telekom,te drugi kolektivi i pojedinci koji su ponosni sponzori organizacije i kluba ON1”, navodi se u saopštenju ON 1.

karim hebibon 1
KOMENTARI

KOMENTARI