Sport Centar

Održan žrijeb za “Champions trophy”: Pobjednik ide na megdan Liverpoolu, Bayernu…

Žrijeb grupa za kvalifikacioni turnir ''Champions Trophy'', koji će biti održan 3. i 4. juna na stadionu ''Grbavica'', obavljen je danas u Sarajevu. Ekipe će se boriti za odlazak na najveće svjetsko fudbalsko takmičenje za djecu uzrasta do deset godina - ''Champions Trophy'', saopćio je organizator.

Održan žrijeb za “Champions trophy”: Pobjednik ide na megdan Liverpoolu, Bayernu…

U grupi A takmičit će se FK Željezničar, FK Bosna Sema, FK Čelik i Radnički Goražde. Grupu B čine FK Sarajevo, FK Sokolac, ŠF Eurogol-Brčko i FK Respect. U grupa C nastupit će AF Akademica, FK Famos, FK Famos-Vojkovići i ŠF Bambinosi.

“Ovo je prvi put u istoriji da je ekipi iz BiH omogućeno učešće na turniru kakav se održava u Beču. Ekipa koja pobijedi na turniru stiče pravo da izađe na teren rame uz rame sa najpoznatijim ekipama Lige prvaka poput Liverpoola, Bayern Münchena, Borussije Dortmund, Juventusa, Rome. Upravo ovo je bio motiv za veliki broj prijavljenih ekipa iz cijele zemlje”, rekao je Benjamin Dragolj, jedan od organizatora turnira iz Balkan Alpe Adria Projekta.

Turnir počinje u subotu 3. juna u 10 sati utakmicama po grupama, dok su utakmice četvrtfinala, polufinalne i finalna utakmica na rasporedu u nedelju 4. juna.

bayern munchenchampions trophygrbavicajuventusliverpool
KOMENTARI

KOMENTARI