Sport Centar

Održan simpozij NTS ‘U susret EYOF-u 2019’ i edukacija za volontere

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine je 07. i 08. novembra 2018. godine održan simpozij NTS „U susret Evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo - Edukacija za volontere”.

Održan simpozij NTS ‘U susret EYOF-u 2019’ i edukacija za volontere

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine je 07. i 08. novembra 2018. godine održan simpozij NTS „U susret Evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo – Edukacija za volontere”.

Ciljna grupa Simpozija su bili volonteri, internacionalni kao i regionalni učesnici, koji su selektirani na osnovu svojih kvalifikacija, poznavanja stranih jezika i stručnih kompetencija. Program se realizirao na principu cjelodnevnih predavanja iz oblasti komunikologije, identiteta i brendiranja države Bosne i Hercegovine, te promovisanja Olimpijskih vrijednosti – prijateljstva, izvrsnosti i poštovanja, kao i radionica koje su se odvijale u timovima i bile usmjerene ka zajedničkom i praktičnom prevazilaženju problema.

Cilj volonterskog programa je bio pružanje podrške u određenim segmentima organizacije EYOF 2019. Putem interaktivnih predavanja budućim volonterima su približene vrijednosti Olimpijskog pokreta, zajedništva i dati su im alati za rješavanje situacija sa kojima će se susretati u radu sa olimpijskim komitetima i timovima iz Evrope.

Među učesnicima je bio veliki broj osoba iz doplomatskog kora koji su pokazali spremnost da se diplomatska zajednica u BiH aktivno involvira, te će u novije vrijeme intenzivirati saradnju sa Olimpijskim komitetom Bosne i Herzegovine i formom EYOF 2019 kako bismo zajedničkim snagama doprinijeli što uspješnijoj realizaciji EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

Ovakva vrsta edukacije će zasigurno pomoći volonterima da što spremnije dočekaju mlade sportiste i njihove delegacije iz 46 zemalja Evrope jer upravo volonteri definišu sliku događaja i oni su “Pravo lice” Festivala i zemlje u kojoj se on održava.

eyof
KOMENTARI

KOMENTARI