Sport Centar

Održan memorijalni turnir ‘Amela Fetahović – Žgoljo’, SFK 2000 pobijedio u finalu

U dvorani hotela Hills na Ilidži juče je održan prvi memorijalni turnir "Amela Fetahović-Žgoljo" u organizaciji SFK 2000 Sarajevo i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Održan memorijalni turnir ‘Amela Fetahović – Žgoljo’, SFK 2000 pobijedio u finalu

U dvorani hotela Hills na Ilidži juče je održan prvi memorijalni turnir “Amela Fetahović-Žgoljo” u organizaciji SFK 2000 Sarajevo i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Turnir je odigran u znak sjećanja na nedavno preminulu bivšu reprezentativku Amelu Fetahović. Žgoljo, kako su je zvali prijatelji, preminula je 4. novembra prošle godine nakon posljedica od saobraćajne nesreće. Veći dio karijere provela je u SFK 2000 Sarajevo, a nastupala je i za Fortunu, Iskru, Radnički i Union Nove Zamky i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Na turniru su učestvovali svi klubovi Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, a prvo mjesto osvojila je ekipa SFK 2000 Sarajevo koja je u finalu pobijedila Radnik Bumerang sa 1:0 golom Dajane Spasojević. U susretu za treće Široki Brijeg je pobijedio Fortunu nakon boljeg izvođenja penala.

Za najbolju igračicu turnira i onu koja igrom najviše podsjeća na Amelu Fetahović, proglašena je Branka Bagarić iz Širokog Brijega. Najviše golova postigla je Nikolina Vujadin iz Fortune, dok je najbolja golmanica Envera Hasanbegović iz SFK 2000 Sarajevo.

amela fetahovic zgoljosfk 2000 sarajevo
KOMENTARI